Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.09.2021 00:19

Editorial ■ Corespondență de la Bruxelles


A A

Untold despre Untold

Untold despre Untold

DAN LUCA


De câțiva ani, concertul Untold a pus Clujul pe harta destinațiilor de vară. De ce însă s-a așteptat 25 de ani după Revoluție pentru a avea acest eveniment? Puțini știu însă că Uniunea Europeană a avut un rol important în această lansare. Ne amintim anul 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, și brusc orașul Sibiu era capitala culturală a Europei. Acestă recunoaștere a dat idei comunității clujene, iar anul 2020 – devenit mai apoi 2021 – a fost ținta pentru a aduce titlul de capitală europeană la Cluj. Între timp, clujenii au început să înțeleagă că sunt și alte competiții ale UE, precum orașul european al sportului, al ecologiei, al inovației și chiar al tineretului. O echipă a luat în serios acest proiect și succesul a apărut. La sfârșitul anului 2012, a venit confirmarea de la Forumul European de Tineret: „Clujul va deveni capitala europeană a tineretului în 2015”. Este un exemplu concret în care tinerii întreprinzători s-au responsabilizat, au inovat și au creat un business fantastic, de impact, benefic comunității. Stuctura europeană a ajutat inițial, iar acum întreaga afacere rulează fără finanțare UE. Clujul poate acum să treacă la „next level”, desigur adaptând strategia la criza pandemică. Sunt cel puțin 3 săli de spectacole care sunt utilizate prea puțin și mă refer în special la clădirea Teatrului Național, Filarmonica și Casa de Cultură a Studenților. Strategia trebuie să fie dinamică, mai ales în timpul săptămânii, nu doar în week end. Cel puțin 10 spectacole pe săptămână, dar atenție la repertoriu. Create show-uri muzicale, de maxim două ore. E nevoie de un marketing puternic, în așa fel încât să avem turiști care vin special de la Budapesta sau Viena pentru astfel de distracții. Broadway la Cluj? În fiecare zi?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale