Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.09.2023 00:13

În județul Dâmbovița...


A A

Un singur focar de pestă porcină africană activ

Un singur focar de pestă porcină africană activ

În județul Dâmbovița este în prezent un singur focar de pestă porcină africană care afectează comuna Morteni. De asemenea, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, a transmis că sunt mai multe focare de pestă în exploatațiile de porci mistreți care sunt foarte greu de stins.

Acum, specialiștii din cadrul DSVSA Dâmbovița acționează pentru stingerea focarului din localitatea Morteni. Directorul DSVSA spune că în zona respectivă au fost mai multe focare active, la porcii , dar acestea au fost stinse în timp util. Nu în ultimul rând, Tolea a mai transmis că toate animalele afectate sau suspecte, precum și cele care au venit în contact cu acestea, trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație.

„În acest moment, mai avem câteva focare de pestă porcină africană la porcii domestici, din gospodării. Mai avem focare la porcii mistreți, care știți că sunt foarte greu de stins și durează foarte mult. Focarul de pestă la porcii mistreți este în comuna Morteni, undeva la graniță cu județul Argeș. La un moment dat au fost mai multe focare acolo, s-au înlănțuit unele cu altele și am acționat repede, am reușit să le stingem în final”, a declarat directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

 

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Reabilitarea infrastructurii rutiere din Runcu
Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița
Atragerea investițiilor publice și private, preocuparea permanentă a autorităților locale
248 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Ghid de facilități fiscale
699 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale