Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.06.2021 00:19

Editorial


A A

Un atentat la capătul țării...

Un atentat la capătul țării...

GEORGE COANDĂ


... i-a bulversat pe români, îngrozindu-i. Un atentat cu bombă în plin centrul Aradului și la lumina zilei și care s-a soldat cu aruncarea în aer a unei mașini de lux și, astfel, fiind asasinat un om de afaceri de succes. A fost o crimă cu premeditare, în fond, parese, o reglare de conturi. Și, în acest fel, la 32 de ani de la prăbușirea comunismului în România a avut loc – și parcă era de așteptat să se întâmple - și așa ceva într-o societate românească care a luat-o razna, după toate rețetele capitalismului sălbatic fără precedent. Seamănă a acțiune tipic mafiei siciliene sau a Cosa Nostra de prin „țara tuturor posibilităților” de sub făclia de aur a Statuii Libertății ori a rakeților ucrainieni. Indiferent care o fi fost mobilul acestei cutremurătoare crime – o să aflăm care o fi fost după ce polițiștii și procurorii își vor fi încheiat treaba -, dar și după multe alte derapaje antisociale care țin de reîntoarcerea la barbarie, este de constatat că, moralmente, România este o țară profund bolnavă. Și nici nu se întrevede vreo speranță de însănătoșire. Dar constatarea cea mai înfiorătoare – și nu cred că mă înșel dacă starea de lucruri în desfășurare o percep astfel – este că această îmbolnăvire a societății românești nu este întâmplătoare, ba, dimpotrivă, a fost gândită în laboratoarele oculte ale multinaționalelor strategilor malefici ai globalizării neomarxiste. Cu cât izbutești să lași o țară – și cazul României este evident – fără propria economie, o aduci sigur la sărăcie endemică și la crearea unei pături de îmbogățiți prin mijloace tâlhărești mafiote; cu cât îi distrugi sistemul de educație prin libertinaj atitudinal și sexual oficializat, cu atât mai mult reușești să aduci în stare de zombi populația; cu cât mai vârtos o invadezi cu migranți care produc dezordini în ordinea de stat, acea țară va fi transformată într-o colonie de tip bananier fie ca și membră a UE și NATO. Sau poate tocmai de-aia. Iar într-o colonie, reglările de conturi mafiote sunt la ordinea zilei. Așa că vor deveni... normalitate.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale