Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.11.2023 00:17

Copiii creează și inovează la bibliotecă


A A

Târgul regional de știință „CODE kids fest” Dâmbovița 2023 și-a desemnat câștigătorii

Târgul regional de știință „CODE kids fest” Dâmbovița 2023 și-a desemnat câștigătorii

Micii programatori din Dâmbovița și din Argeș au avut, recent, ocazia de a prezenta proiectele realizate în cadrul Clubului de programare înființat la biblioteca din localitatea lor și a face schimb de experiență cu alți copii și tineri cu aceeași pasiune din județ. Prezentările și demonstrațiile au avut loc în cadrul Târgului Regional de Știință pentru Copii - „CODE KIDS FEST” DÂMBOVIȚA 2023.

Evenimentul, organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”, s-a desfășurat în cadrul proiectului „Copiii creează și inovează la bibliotecă”, dezvoltat de Fundația Progress.

În cadrul Târgului Regional de Știință CODE Kids Fest Dâmbovița 2023 au fost prezentate 11 proiecte inedite din sfera științei și a tehnologiei, create de 22 de copii și tineri, membrii cluburilor de programare CODE Kids din biblioteci publice din județele menționate.

Toate creațiile au fost apreciate de public, iar membrilor juriului le-a fost foarte greu să le departajeze. Din acest motiv, toate proiectele au fost premiate, iar două dintre ele vor participa la etapa națională a târgului. Proiectele care vor performa la faza națională a competiției sunt ReciGreen Station realizat de Clubul „CODE Kids TECHNOLOGY” Rucăr, Argeș și Turbiditatea apei realizat de Clubul „Echipa Racheta” Moreni, Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…

...că, zău, dacă înțeleg de ce este musai să servească, de fapt, nu pacea-n omenire, ci interesele afaceriste ale altora sub strigătul NATO și, în mod very special, ale lui „Uncle Sam”. Ca să-și arate loialitatea în „cea mai puternică alianță militară din lume”, oștirea țării și-a trimis soldații, alături de cei yankei, prin, deșerturile Irakului și prin pustiitățile muntoase din Afganistan, ba și prin „continentul... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale