Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.05.2024 00:16

Șeful Fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu recunoaște că


A A

Sistemul informatic al fiscului nu stă foarte bine

Sistemul informatic al fiscului nu stă foarte bine

*„În momentul acesta infrastructura informatică nu ne ajută. Vorbim de e factura, au venit milioane de biți și noi nu mai facem față”

 

„Stăm foarte bine și foarte prost în același timp!”. Este răspunsul sincer și direct al directorului Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița, ec. Emilian Rusu la întrebarea adresată de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, care a dorit să afle direct de la sursă cum se prezintă fiscul dâmbovițean la capitolul digitalizare și funcționare a sistemului informatic. Emilian Rusu a declarat că baza de date a Ministerului de Finanțe și a ANAF-ului a suportat, în urma noilor acte normative apărute, „o grămadă de influențe și în momentul acesta infrastructura informatică nu ne ajută. Vorbim de e factura, au venit milioane de biți și noi nu mai facem față. Acum tema nr. 1 a președintelui ANAF este de a îmbunătății cât mai repede și cât mai bine sistemul informatic”, a spus Emilian Rusu.

Printre subiectele abordate de acesta, la ședința de Colegiu Prefectural de la sfârșitul lunii aprilie, s-a aflat și eșalonarea la plată a obligațiilor restante. Astfel am aflat că, în primele 3 luni ale anului 2024, au fost aprobate187 cereri de eșalonare la plată a obligaților restante pentru suma de 22,06 milioane lei, din care: 170 cereri de eșalonare la plată a obligațiilor restante pentru suma de 21,55 milioane lei, contribuabili persoane juridice și 17 cereri de eșalonare la plată a obligațiilor restante pentru suma de 0,51 milioane lei, contribuabili persoane fizice.

La data de 31.03.2024 se aflau în derulare 576 cereri de eșalonare la plată a obligaților restante pentru suma de 119,42 milioane lei, din care: 465 cereri de eșalonare la plată a obligaților restante pentru suma de 114,30 milioane lei, contribuabili persoane juridice și 111 cereri de eșalonare la plată a obligaților restante pentru suma de 5,12 milioane lei, contribuabili persoane fizice.

,,S-au mai simplificat eșalonările, în sensul că am devenit mai exigenți. Înainte erau 2-3 eșalonări și 2-3 repuneri, acum este o eșalonare și o repunere, pentru că se făcuse un sport național... de a face o convenție cu ANAF pe eșalonări’’, a conchis Emilian Rusu, directorul Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița.

 

 

 

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Competiția Națională de Business Plan, etapa din 2024, găzduită la Târgoviște
Un nou traseu de transport public în Târgoviște
Peste 92.000 de salariați în luna februarie 2024
Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița
Împrumuturi bancare destinate agricultorilor dâmbovițeni
473 de locuri de muncă disponibile
Construcțiile, în picaj
Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale