Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.03.2023 00:14

Liderii ASIAA au cerut ieri ministrului Economiei să se revină la normalitate


A A

Sindicatele cer să revină la ședințele CA din cadrul ROMARM

Sindicatele cer să revină la ședințele CA din cadrul ROMARM

*Liderii de sindicat au fost excluși de fostul director ROMARM, Gabriel Țuțu *„În discuția de azi (n.n. luni, 13 martie 2023) cu ministrul  Economiei, referitor la problema noului director  ROMARM, sindicatele au avut o singură observație, să pună un om care se pricepe și care vrea să facă treabă. Să sperăm că va fi o decizie înțeleaptă”

 

Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni, împreună cu alți doi colegi, la rândul lor lideri de sindicat la societăți din industria de profil s-au întâlnit ieri cu ministrul Economiei, Florin Spătaru pentru a clarifica unele din problemele arzătoare. Primul subiect abordat a fost relația care trebuie să existe între Consiliul de Administrație  ROMARM și sindicatele din industria de apărare, care nu au mai avut acces, o bună perioadă de timp, la ședințele acestui for administrativ. Interdicția a fost impusă de fostul director ROMARM, Gabriel Țuțu care este cercetat în prezent de DNA pentru fapte de corupție.

„Știți că a fost o sincopă destul de lungă, de când director a fost Gabriel Țuțu, când sindicatele nu au fost invitate, așa cum spune Legea 367, art. 30, la ședințele CA de la ROMARM. Ministrul Economiei a spus că va reglementa fără discuție această problemă, pentru a se intra în normalitate, mai ales că dialogul între noi și ministru este foarte bun în momentul de față’’, ne-a declarat ieri liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu. În ceea ce privește situația în care se află fostul director ROMARM, Gabriel Țuțu, Constantin Bucuroiu ne-a confirmat că instituția nu s-a mai confruntat niciodată, din cunoștințele sale, cu o astfel de situație, ca un director ROMARM să fie cercetat pentru fapte de corupție de către organele statului. ,,În 52 de ani, în ultimii 32 de ani, de când știu eu, nu am avut o astfel de problemă... Este primul caz în istoria ROMARM... Liderii ASIAA, la toate discuțiile pe care le-au avut cu el, i-au atras atenția acolo unde se poate greși sau unde se greșește sau acolo unde lucrurile nu merg bine... Scoaterea sindicatelor din CA-uri a fost un semnal de alarmă. Sindicatele, zic eu, ar fi încercat să evite lucruri de genul acesta. În discuția de azi (n.n. luni, 13 martie 2023) cu ministrul  Economiei, referitor la problema noului director  ROMARM, sindicatele au avut o singură observație, să pună un om care se pricepe și care vrea să facă treabă. Să sperăm că va fi o decizie înțeleaptă”, a mai precizat liderul de sindicat morenar, Constantin Bucuroiu.

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Director general nou la Automecanica
Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul
Modernizarea DN 71 ține pe loc extinderea canalizării
„Am pierdut în câteva localități și astăzi nu am o explicație”
„Alegerile s-au desfășurat într-un climat de siguranță și calm”
Procesul electoral de la Găești va fi contestat
Succes fără precedent pentru PSD Dâmbovița la alegerile locale
Dâmbovița la vot!
PSD Dâmbovița, final optimist de campanie
PSD Dâmbovița, final optimist de campanie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale