Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.06.2021 00:25

De miercuri, 9 iunie 2021, salariaþii ies din nou la poarta uzinei morenare: „Vom solicita demisia directorului general”


A A

Sindicaliºtii Automecanica reiau protestele

Sindicaliºtii Automecanica reiau protestele

❚ „Ei spun o creºtere de 11%, dar noi spunem cã 11% sã fie o primã tranºã de creºtere ºi sã discutãm ca urmãtoarea tranºã sã fie din septembrie/octombrie, ca sã ajungem la cei 24% despre care am vorbit”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, preºedintele Alianþei Sindicatelor din Industria de Apãrare ºi Aeronauticã (ASIAA).

 

VIOLETA STANCIU


Nu s-au liniºtit deloc apele la Uzina Automecanica Moreni! De miercuri, 9 iunie 2021, Sindicatul Dreptatea anunþã reluarea protestelor la poarta fabricii. Chiar dacã s-au purtat negocieri intense între cele douã pãrþi, respectiv între sindicat ºi conducerea societãþii, nu s-a reuºit sã se ajungã la un consens asupra punctului 8 din lista de revendicãri, punct care se referã la creºterea salarialã. Conducerea Uzinei Automecanica Moreni doreºte o creºtere salarialã de 11% care sã se aplice de la 1 august 2021, în timp ce sindicatul vrea ca 11% sã fie doar o primã tranºã, aplicabilã de la 1 iunie 2021, iar urmãtoarea de 13% sã aibã loc din toamnã. În cazul în care se va relua protestul, liderul de sindicat Constantin Bucuroiu spune cã se va cere ºi demisia directorului general. „Ne-am înþeles la 7 puncte, din lista de revendicãri, dar la punctul 8 nu ne-am înþeles. Din acest motiv am înaintat o adresã prin care atenþionãm cã începând de miercuri, 9 iunie 2021 redeschidem protestele dacã nu se rezolvã ºi punctul 8, punct care se referã la creºterea salarialã. Am ajuns la o înþelegere pe creºterea salarialã, dar ei spun 11% care sã se aplice de la 1 august 2021. Noi spunem 11%, într-o primã tranºã, începând de la 1 iunie. Atenþie la nuanþã, ei spun o creºtere de 11% dar noi spunem cã 11% sã fie o primã tranºã de creºtere ºi sã discutãm ca urmãtoarea tranºã sã fie din septembrie/octombrie ca sã ajungem la cei 24% despre care am vorbit. Eu consider cã ar trebui sã ajungem la un numitor comun, pentru cã dumnealor au vãzut cã, de data asta, nu glumim ºi vreau sã vã spun cã ºi alte societãþi din industria de apãrare, pe modelul Moreni, vor sã se miºte... Deci de miercuri, 9 iunie 2021, intrãm din nou în protest dacã nu se rezolvã favorabil cerinþele noaste. Dacã intrãm în protest o sã aparã încã un punct în plus pe lista revendicãrilor prin care vom solicita demisia directorului general. Nu am cerut pânã acum aºa ceva, noi nu avem treabã, poate sã stea pânã la adânci bãtrâneþi, dar dacã opoziþia aceasta persistã la el... îi vom cere demisia”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, preºedintele Alianþei Sindicatelor din Industria de Apãrare ºi Aeronauticã (ASIAA).



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

Situație sumbrã la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvicã Dâmbovița Gestioneazã 45% din suprafața forestierã a județului
Tânãr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbãri pentru Complexul de Vânãtoare de la Bolovani
228 de locuri de muncã vacante în Spaþiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Þara Sfântã. O fricã îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDÃ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rãmâne o datã fatidicã în istoria niciodatã liniºtitã a umanitãþii. Iranul ayatollahilort fundamentaliºti a atacat cu o ploaie de drone ºi de rachete Israelul. A fost, se poate spune fãrã nicio urmã de glumã, un atac dinainte anunþat. De multã vreme, Teheranul, însã, nu a avut la îndemânã un „casus belli”, fie ºi jucat la... [citeºte tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citeºte tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale