Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.10.2021 00:19

Liderul sindical de la Moreni, Constantin Bucuroiu, răspunde atacurilor din presa germană


A A

Sindicaliștii Automecanica demontează scandalul tancurilor românești

Sindicaliștii Automecanica demontează scandalul tancurilor românești

*„Întotdeauna adversarii noștri au speculat anumite momente, le-au amplificat foarte mult ca să ne scoată din joc”

*„Aceste transportoare au suferit o mare parte din ele mentenanță capitală la Moreni”, afirmă Constantin Bucuroiu

 

Presa centrală de la noi a preluat un articol din mass media germană care relatează faptul că mai multe blindate aparținând armatei române au pierdut ulei pe caldarâm, în timpul unei deplasări încolonate în Brandenburg, iar vehiculele speciale au trebuit să spele mai mult de zece kilometri de asfalt. Se amintește de Detașamentul Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, desemnat să participe la exercițiul multinațional „GREEN GRIFFIN 21”.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de Klietz, în zona de instruire militară Lehnin. Mai spune presa germană că aceste defecțiuni s-ar datora componentelor rusești. Despre acest episod relatat de presa germană, liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, spune că lucrurile nu ar fi stat chiar așa și că în realitate este un război al piețelor și al intereselor.

„Este un război al piețelor, al intereselor,  în care România nu știe să se apere”

,,Ministerul Apărării a dezmințit acest lucru, dar pot să vă spun că transportoarele care au mers la aplicații în Germania sunt de fabricație... anii 1970-1990. Aceste transportoare au suferit o mare parte din ele mentenanță capitală la Moreni. Sunt două lucruri... Este pentru prima dată când în presă, și mă refer la presa din vest, apare acest lucru dar eu țin cont de punctul de vedere al Ministerului Apărării Naționale care dezminte acest lucru și spune că este vorba de cu totul altceva și cred că au dreptate cei de la Ministerul Apărării.

Ce mă întristează pe mine este că nu reacționăm la unele speculații pe care presa străină le face... Îmi aduc aminte că, prin 2003-2004, tot în presa din vest au apărut niște acuzații că în transportoarele românești mor oameni. Vreau să vă spun că în perioada aceea eram chiar în Afganistan și vă dau cuvântul meu că se murea pe capete în transportoare de proveniență vestică, SUA și aduceam mereu aminte, în discuțiile mele, că noi, din cei 31-32 de morți, nu am avut decât un singur mort în transportorul românesc și acela a murit din alte cauze.

Deci întotdeauna adversarii noștri au speculat anumite momente, le-au amplificat foarte mult ca să ne scoată din joc. Așa cum încearcă să ne batjocorescă de multe ori în presă, așa s-ar putea să ne facă la un moment dat și să ne trezim că, într-o situație deosebită, într-o situație dificilă, aceia care se numesc partenerii noștri să ne lase de izbeliște.

Este un război al piețelor, al intereselor, este un război în care, zic eu, România nu știe să se apere. Trebuie să fim mult mai agresivi și noi pentru că, vă spun, am văzut blindate de toate categoriile în Irak și Afganistan care călcaseră pe aceeași încărcătură în care călcaseră și blindatele noastre și din ele nu a mai rămas nimic, nu numai din echipaj, nu a mai rămas nimic nici din produs’’, ne-a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA.

 

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale