Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.09.2021 00:17

Din cauza cererilor de testări COVID,


A A

Serviciul de Ambulanță din Dâmbovița, din nou pe „jar”

Serviciul de Ambulanță din Dâmbovița, din nou pe „jar”

*Pentru recoltările testelor de COVID-19 sunt zilnic cel puțin două mașini în teritoriu, iar pentru acest lucru a fost nevoie ca oameni din echipaj să vină din concediu, deoarece personalul ambulanțier abia mai făcea față

 

Numărul solicitărilor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a crescut foarte mult în ultimele săptămâni! Potrivit asistentului șef al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Ciprian Milea, de la începutul lunii septembrie și până în prezent au fost înregistrate 172 de cereri de testare COVID, pe raza județului Dâmbovița. Dintre acestea, 98 au fost persoane depistate pozitiv cu virusul. Media zilnică de solicitări este de peste 20, iar 60% dintre cei testați sunt declarați pozitivi.

Asistentul șef, Ciprian Milea a mai declarat că se înregistrează o creștere zilnică a numărului de cereri și implicit și a numărului de infectări. Echipajele de la ambulanță încep să facă cu greu față. Pentru recoltările testelor de COVID-19 sunt zilnic cel puțin două mașini în teritoriu, iar pentru acest lucru a fost nevoie ca oameni din echipaj să vină din concediu, deoarece personalul ambulanțier abia mai făcea față.

,,De la 1 septembrie și până în prezent avem 172 de cereri de testare pentru COVID-19. Dintre aceștia, 98 au ieșit pozitivi. Au crescut foarte mult numărul testărilor, în perioada verii stagnase, dar iată că începând de la finalul lunii august, lucrurile s-au înrăutățit. Odată cu întoarcerea oamenilor din concediu, numărul de cereri de testări și infectările au crescut semnificativ. Se pare că ne confruntăm cu creștere zilnică. În medie, avem 15-20 de testări, ieri am avut 33 de cereri de testare. Sunt și fluctuații, dar cert este că situația devine tot mai dificilă pentru echipajele noastre. Din cei testați zilnic, cam 60%  ies pozitiv. Am suplimentat echipajele din tură ca să putem face față situației, am chemat oameni din concedii, am fost nevoiți pentru că la echipajele pentru recoltări, am fost nevoiți să dublăm numărul de oameni. Avem două mașini care pleacă în teritoriu pentru recoltarea testelor de COVID-19. Până de curând aveam o singură mașină, dar cum numărul acestora s-a înmulțit, iată că am fost nevoiți să schimbăm strategia. Din această săptămână, avem cel puțin două echipaje în teritoriu zilnic care pleacă numai pentru testări” , a declarat asistentul șef al SAJ Dâmbovița, Ciprian Milea.

Totuși, există și o veste care  oferă oamenilor speranțe că valul patru nu va fi atât de rău. Reprezentanții SAJ Dâmbovița spun că în aceeași perioadă a anului trecut, solicitările de testare și infectările de COVID-19 aveau o creștere mult mai fulminantă decât în acest an, care pare să aibă o ascensiune mai lentă a creșterii numărului de infectări, potrivit asistentului șef Ciprian Milea.

,,Sperăm să fie o ascensiune până la un anumit plafon, după care să stagnăm o perioadă pe acel plafon și după să avem o pantă descendentă a infectărilor, dar nimeni nu poate să prezică ce va fi. Tot ce putem preciza la acest moment este că ascensiunea nu este la fel de fulminantă ca anul trecut în aceeași perioadă. Anul acesta numărul infectărilor au o creștere mult mai lentă spre deosebire de anul trecut. Aceasta este cam singura veste bună, sperăm să fie un val mai blând decât ultimul” , a mai completat acesta.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Industria de Apărare se repune pe picioare
Sute de amenzi în razie rutieră de amploare
Primarii de la Butimanu și Lungulețu au trecut la PSD Dâmbovița
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
CJAS Dâmbovița, în "furtuna" controalelor
Întreruperi de energie electrică programate
Târgoviște-Cernăuți, unite prin Romanță
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?

George Coandă


Herr Klaus Werner Iohannis, încă președintele României (după unii umoriști răi de gură, Românabsurdistan, și, poate că mă veți acuza de lipsă de… patriotism, cu care sunt de acord), deunăzi, după ce a dat o fugă până-n Muntenegru, ca să-și mai adauge pe agenda sa de neobosit globe-trotter încă un stat, fie el cât un județ, așa, pe după-amiază, de la pupitrul... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale