Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.09.2023 00:14

Mircea Geoană a fost și la două dintre uzinele din județ


A A

Secretarul general adjunct al NATO, în vizită „surpriză” la Automecanica și Mija

Secretarul general adjunct al NATO, în vizită „surpriză” la Automecanica și Mija

*„Vizita lui Geoană, din poziția pe care o are în NATO, pentru Automecanica este o vizită de imagine, o vizită în urma căreia omul numărul 2 din NATO a putut să vadă că România încă are capabilități și că poate să fie parte activă în programele de înzestrare europene și NATO”

 

Vizită surpriză a secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană în județul Dâmbovița! Acesta a descins în prima zi din săptămână la două dintre cele trei fabrici din industria de apărare a județului Dâmbovița, respectiv la Uzina Automecanica Moreni și UM Mija. Concluzia trasă de sindicalistul morenar este că salvarea Uzinei Automecanica Moreni trebuie să vină din interior, respectiv de la conlucrarea cât mai strânsă între conducere și sindicat.

„Nu am înțeles venirea lui Geoană și faptul că nimeni din staff-ul PSD-ului nu a fost prezent, lucru care m-a surprins. A fost doar Antena 3 cu ei, televiziunea. A vizitat Automecanica Moreni și Uzina Mecanică Mija unde i s-a făcut o prezentare a realizărilor și nerealizărilor societății Automecanica Moreni și la UM Mija și cum stau din punct de vedere al contractelor și comenzilor și cum poate uzina să răspundă la anumite condiții având în vedere războiul de la graniță adică tot ceea ce a fost de prezentat i s-a prezentat ca șef NATO, pentru că este al doilea om în NATO până la urmă. Am avut o discuție cu el în care am solicitat o întâlnire cu cei din industria de apărare românească, mă refer la președinții de sindicate din ASIAA și a acceptat această întâlnire pe care urmează să o organizăm la București. Am făcut o prezentare a societății în uzină unde a putut să vadă ce capabilități mai avem, ce am investit în ultima perioadă și ce am putut dezvolta. A plecat impresionat pozitiv de la Automecanica Moreni, cât și de la UM Mija. I-am reproșat chiar în fața transportorului SAUR 2 și i-am amintit de o discuție pe care am avut-o prin 2008 în care eu spuneam că «transportorul blindat SAUR 2 trebuie să fie în dotarea  Armatei, cel puțin la un nivel de un batalion, în așa fel încât să deschidem și drumul către export al acestui produs», pentru că știm că toată lumea ne întreabă dacă «Armata noastră îl are în dotare?». Mi-a plăcut că a fost sincer și a spus că își aduce aminte de acea discuție și că am avut dreptate. Vizita lui Geoană, din poziția pe care o are în NATO, pentru Automecanica este o vizită de imagine, o vizită în urma căreia omul  numărul 2 din NATO a putut să vadă că România încă are capabilități și că România poate să fie parte activă în programele de înzestrare europene și NATO”, ne-a declarat ieri liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Director general nou la Automecanica
Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul
Modernizarea DN 71 ține pe loc extinderea canalizării
„Am pierdut în câteva localități și astăzi nu am o explicație”
„Alegerile s-au desfășurat într-un climat de siguranță și calm”
Procesul electoral de la Găești va fi contestat
Succes fără precedent pentru PSD Dâmbovița la alegerile locale
Dâmbovița la vot!
PSD Dâmbovița, final optimist de campanie
PSD Dâmbovița, final optimist de campanie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale