Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.01.2022 00:18

Birocrația lovește România și servește pandemia


A A

Secretarul de stat Sorin Ion explică întârzierea testelor anti-COVID-19 în școli

Secretarul de stat Sorin Ion explică întârzierea testelor anti-COVID-19 în școli

*Potrivit acestuia, achiziția privind testele COVID din salivă pentru școli a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către una din firmele participante, așa că se așteaptă decizia instanței

 

În prezent, școala nu se desfășoară în condiții de siguranță, din cauza lipsei de teste COVID-19! Este ceea ce spune fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița și actual secretar de stat al Ministerului Educației, Sorin Ion. Potrivit acestuia, achiziția privind testele COVID din salivă pentru școli a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către una din firmele participante, așa că se așteaptă decizia instanței.

Astfel, cunoscuta birocrație din România lovește din nou! Sorin Ion a explicat că testele anti-COVID-19 sunt mai mult decât utile, iar gradul lor de utilizare este foarte ridicat. Nu în ultimul rând, secretarul de stat a transmis că părinții elevilor trebuie să fie cei mai responsabili pentru utilizare testelor de COVID, deoarece acestea se fac în proporție de 99%  acasă.

„Gradul de utilizare al testelor COVID este destul de mare”

„De aproximativ două săptămâni ne confruntăm cu lipsa testelor de COVID în școli. Până la vacanța de iarnă, știți foarte bine că am testat, dar în acest moment, din motive procedurale, licitațiile ulterioare au fost îngreunate și nu avem teste în școli la acest moment.  Vestea bună este că gradul de utilizare al testelor COVID este destul de mare, avem și județe unde gradul lor de respingere este de 25%, dar sunt câteva situații cu asemenea zone. Totuși, ele nu sunt obligatorii, nu poți limita dreptul la educație, noi ne facem datoria să le trimitem către școli, în rest, nu putem decât să apelăm la responsabilitatea părinților. Repet, problema cea mai mare din acest moment este lipsa testelor în școli. Dacă le folosești 70% sau 80%...este un câștig, nu o pierdere”, a transmis secretarul de stat al Ministerului Educației, Sorin Ion.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”
Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”
Programul privind deratizarea și dezinsecția muzeelor
Acțiune de informare preventivă în rândul cetățenilor și elevilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale