Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.05.2023 00:14

Uniunea Județeană Sanitas Dâmbovița semnalează:


A A

Se strâng semnături pentru declanșarea grevei generale

Se strâng semnături pentru declanșarea grevei generale

*„Greva nu este doar pentru noi, personalul medical, ci pentru oamenii din România pe care-i îngrijim zilnic și vedem cum suferă din cauza unui sistem deficitar”, a transmis conducerea Uniunii Județene Sanitas Dâmbovița.

 

În județul Dâmbovița a început strângerea de semnături de la membrii de sindicat Sanitas pentru parcurgerea procedurilor legale pentru declanșarea grevei generale în Sănătate și Asistență Socială! Reprezentanții Uniunii Județene Sanitas Dâmbovița transmit că tabelele pentru colectarea semnăturilor au fost deja distribuite organizațiilor județene Sanitas pentru a ajunge în organizațiile de bază din spitale, centre medicale, cabinete de medicină școlară și instituții de asistență socială.

,,Greva generală trebuie declanșată! Strângerea de semnături pentru declanșarea grevei generale se mișcă rapid! Colegele noastre s-au mobilizat în unitățile sanitare din județ, au început să distribuie tabelele pentru colectarea semnăturilor în spitale, centre medicale, cabinete de medicină școlară și instituții de asistență socială! Singurul răspuns în acest moment este greva generală. Trebuie să ne amintim de mișcările de amploare din 2011 când guvernanții de atunci voiau să ne pună sistemul sanitar pe butuci. Ei strigau privatizare, iar noi nu am plecat din stradă până nu am obținut ce am vrut. Greva nu este doar pentru noi, personalul medical, ci pentru oamenii din România pe care-i îngrijim zilnic și vedem cum suferă din cauza unui sistem deficitar. Vrem condiții mai bune pentru toți, o salarizare echitabilă și un viitor al medicinei publice! Le mulțumim colegelor de la Pucioasa pentru munca depusă!’’, a transmis conducerea Uniunii Județene Sanitas Dâmbovița.

 

Revendicările sindicaliștilor din sănătate

De asemenea, sindicaliștii din sănătate susțin că autoritățile trebuie să înțeleagă că nu mai pot ignora problemele existente în cele două sisteme și că greva generală va fi declanșată  dacă nu vor găsi soluții pentru următoarele revendicări: - Modificarea proiectului de Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, astfel încât să se poată continua angajările în Sănătate și Asistență socială, iar bugetele instituțiilor din cele două sisteme să nu fie afectate; - Punerea imediată în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toți angajații din sistemul de Sănătate și cel de Asistență socială. (Acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaților; Calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată; Calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată; Calcularea indemnizației de hrană prin raportare la salariul minim brut pe țară actual); - Finanțarea corectă și suficientă a instituțiilor din Sănătate și Asistență Socială; - Reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului bugetar SĂNĂTATE; - Finanțarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanță în SĂNĂTATE și ASISTENȚĂ SOCIALĂ;- Stoparea destructurării rețelei medicale proprii a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

 


Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale