Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.07.2020 00:16

APIA Dâmbovița, în perioada 01 iulie - 01 octombrie 2020


A A

Se pot înființa culturi succesive pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic

Se pot înființa culturi succesive pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic

❚ Fermierii au obligația legală de a comunica la APIA, în scris, în maxim 5 zile, data răsăririi stratului vegetal, față de care se calculează intervalul de 8 săptămâni, în vederea asigurării eligibilității suprafețelor de teren arabil declarate pentru plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire)

 

VIOLETA STANCIU


Producătorii agricoli din județul Dâmbovița pot înființa culturi succesive folosite ca strat vegetal pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic, în perioada 01 iulie - 01 octombrie 2020! Potrivit specialiștilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Județean Dâmbovița zonele cu strat vegetal sunt suprafețele arabile cultivate cu amestecuri de specii de culturi care nu participă la calculul diversificării culturilor și care asigură acoperirea solului pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni. Înființarea stratului vegetal ca zonă de interes ecologic se face după recoltarea culturii principale declarate în anul de cerere curent, în perioada 01 iulie - 01 octombrie. Fermierii au obligația legală de a comunica la APIA, în scris, în maxim 5 zile, data răsăririi stratului vegetal, față de care se calculează intervalul de 8 săptămâni, în vederea asigurării eligibilității suprafețelor de teren arabil declarate pentru plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire). „În cazul în care fermierul nu depune la APIA notificarea de răsărire a stratului vegetal, pentru cererea unică în cauză se vor aplica sancțiuni prin reducerea plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu pentru anul 2020. De asemenea, în perioada 14-22 iulie se desfășoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin. Această etapă presupune remedieri, fără penalități, ale declarației de suprafață completată de fermier la depunerea cererii. Concret, programul electronic a generat notificări pentru fermierii cu neconformități, respectiv suprapuneri si supradeclarări de parcele. Aceste notificări au fost transmise fermierilor care au posibilitatea revizuirii declarației inițiale”, a declarat Corina Gârleanu, directorul APIA Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale