Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.02.2021 00:18

CJD: În urma semnării contractului pentru finanțarea Proiectului - Reabilitarea, refuncționalizarea și asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituțional al persoanelor cu d


A A

Școala Gimnazială Specială Târgoviște va îmbrăca o haină nouă!

Școala Gimnazială Specială Târgoviște va îmbrăca o haină nouă!

VIOLETA STANCIU


Ieri, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița a avut loc semnarea contractului de finanțare a proiectului intitulat ,,Reabilitarea, refuncționalizarea și asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituțional al persoanelor cu dizabilități la Școala Gimnazială Specială Târgoviște”! La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public Cristian Avanu, precum și secretarul județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu. Beneficiarii direcți ai acestei investiții vor fi cei peste 200 de copii și elevi care beneficiază, în prezent, de serviciile Școlii Gimnaziale Speciale Târgoviște, copiii care urmează a fi incluși în sistemul de învățământ special, dar și familiile acestora. Proiectul, al cărui beneficiar este UAT Județul Dâmbovița, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Operațiunea 10.1.b – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, și are o valoare de 7.254.320,44 lei (cu TVA), durata de implementare fiind de 71 luni, respectiv 21.02.2018 - 31.12.2023, cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților realizate înainte de semnarea contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. ,

,Prin realizarea acestui proiect de reabilitare vor fi 29 de săli de clasă” (Corneliu Ștefan, președintele CJD)

,,Este un moment important pentru CJD și pentru județul Dâmbovița pentru că semnăm contractul de finanțare pentru ,,Reabilitarea, refuncționalizarea și asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituțional al persoanelor cu dizabilități la Școala Gimnazială Specială din municipiul Târgovișt’’. Este un proiect al CJD care este finanțat prin POR Axa Prioritară 10 Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale. Valoarea acestui proiect este de 7.254.320 lei incluzând și TVA, valoarea totală neeligibilă fiind de 108.737 incluzând TVA, iar valoarea cofinanțării eligibile a CJD este de 142.911 lei. În prezent Școala Specială din municipiul Târgoviște are 27 de săli, iar prin realizarea acestui proiect de reabilitare vor fi 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 12 cabinete de logopedie și un cabinet psihopedagogic, 4 ateliere, unul de tâmplărie, unul mecanic, croitorie și activități gospodărești, 3 săli specifice de activități printre care o sală de kinetoterapie, două laboratoare – unul de informatică și unul de multimedia, dar și o bibliotecă. Principalele lucrări ale acestui proiect sunt următoarele: reabilitarea clădirii existente, amenajările interioare și sistematizarea pe verticală, rețelele de utilități, lucrări privind dotări și montaj echipamente, împrejmuirea incintei existente, o platformă betonată pentru zona de deșeuri, spațiile verzi și rețelele exterioare. Termenul de finalizare a acestui proiect este 31 decembrie 2023’’, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan. Totodată acesta a ținut să precizeze că numai în județul Dâmbovița, în ultimul an, au fost semnate 12 contracte de finanțare prin POR cu o valoare totală de peste 110 milioane de lei, aceste proiecte fiind semnate în Târgoviște, Răzvad, Fieni, Gura Ocniței Pucioasa, Moreni, Costești din Vale, Mătăsaru, Corbii Mari, Vișina, Titu și încă un contract la Corbii Mari. Per total, în județ au fost semnate 34 de contracte pe această axă care privește infrastructura pe învățământ, cu o valoare totală de aproximativ 400 milioane de lei.

,,Au fost depuse 346 de aplicații în județul Dâmbovița’’ (Liviu Mușat, director Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia)

,,Avem până acum depuse, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, 2076 de aplicații, de proiecte, iar dintre acestea 346 provin din județul Dâmbovița, ceea ce înseamnă 20%, peste media regională. Deci au fost depuse 346 de aplicații în județul Dâmbovița, cu o valoare de 3,2 miliarde de lei, din care se cereau 2,37 miliarde de lei. Din cele 346 de aplicații s-au semnat contracte de finanțare pentru 152 de proiecte dintr-un total de 792, deci 16%, tot peste media regională. Valoarea totală a contractelor de finanțare din județul Dâmbovița este de 1,3 miliarde de lei, din care se cer, de la fonduri europene și de la bugetul de stat, 1,13 miliarde de lei. Bineînțeles că ne îndreptăm spre finalul acestei importante activități, cea de semnare de contracte de finanțare... Finalizăm această etapă și trebuie să ne concentrăm cu toate forțele pe partea de implementare. Mai avem timp pentru aceasta până la finalul anului 2023 și eu sunt convins că proiectele din județul Dâmbovița vor ajunge la liman, la capăt în această perioadă, ca să evităm emoțiile de a fi obligați să finalizăm proiectele pe propriile resurse, asta însemnând să grevăm alte activități... Cu cele 34 de școli, într-adevăr județul Dâmbovița are cele mai multe școli din toate cele 7 județe ale regiunii, următorul este undeva spre jumătate, cred că are 20 de școli, ceea ce ne poate da un indiciu despre grija și preocuparea pe care administrația locală o are pentru acest domeniu atât de important.Va trebui să ne axăm pe partea de implementare a acestor proiecte, de finalizarea lor, de finalizarea procedurilor de achiziții... și sperăm ca aceste proiecte să intre cât mai repede în serviciul public. Evident că tot în această perioadă în care mergem cu motoarele turate la maxim pentru Programul 2014-2020 lucrăm și la Programul 2021-2027 și este o provocare foarte mare pentru noi ca Regiune. Deci lucrăm la programul acesta, care se va desfășura în premieră oarecum într-un sistem descentralizat, pentru că fiecare regiune va avea propriul Program Operațional Regional pe care noi vom încerca să-l realizăm cât mai mult ținând cont de nevoile din comunitățile noastre (...)’’, a declarat Liviu Mușat, directorul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia.

,,Iată că județul Dâmbovița este campion la modernizarea infratstructurii educaționale pe fonduri europene și cred că este un lucru deosebit....’ ’(Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște)

,,E un moment important pentru educația dâmbovițeană. Este un moment deosebit pentru că iată se semnează nu unul, ci două contracte de finanțare care vizează școli din județul Dâmbovița. Iată că județul Dâmbovița este campion la modernizarea infratstructurii educaționale pe fonduri europene și cred că este un lucru deosebit.... Vreau să subliniez faptul că fondurile europene reprezintă mecanismul investițional cel mai eficient și cel mai ieftin la îndemâna administrațiilor publice locale, nu cel mai ușor de accesat. Mă bucur că pe această componentă educațională județul Dâmbovița este campionul Regiunii de Dezvoltare. Vreau să-l felicit pe d-ul Corneliu Ștefan pentru performanțele pe care iată că deja le are în poziția administrativă pe care o ocupă nu de foarte mult timp. De asemenea vreau să-i mulțumesc d-ului Liviu Mușat pentru sprijinul pe care îl acordă administrațiiilor publice indiferent că este administrația publică județeană sau administrația publică locală a municipiiului Târgoviște. Cred că rezultatele pe care le obținem iată reprezintă rodul unei munci de echipă și sunt convins că în perioada următoare această echipă va aduce și mai multe finanțări europene județului Dâmbovița într-o perioadă în care este cam secetă pe ceea ce înseamnă finanțările nerambursabile care sunt puse la dispoziția administrațiilor publice locale’’, a punctat primarul municiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale