Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.05.2022 00:13

Weekend periculos în zona montană înaltă


A A

Salvamontiștii dâmbovițeni, situație-limită în Bucegi

Salvamontiștii dâmbovițeni, situație-limită în Bucegi

*Un grup de turiști, format din 21 de persoane, au avut nevoie de ajutorul echipelor Salvamont din Dâmbovița și Bușteni, după ce au rămas blocați în zona Babele

 

Sâmbătă, 7 mai 2022, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost solicitat de Dispeceratul Național Pentru Situațîi de Urgență 112 să intervină, deoarece un grup format din 21 de oameni a urcat pe Valea Caraimanului (traseu inpracticabil în condiții de iarnă), a ajuns cu mare noroc la Babele, însă oamenii se aflau într-o stare de epuizare fizică. Aici turiștii și-au dat seama că nu au cum să mai coboare singuri și au cerut ajutor. Trei tineri uzi până la piele au fost la un pas de hipotermie.

Un alt copil supraponderal a avut nevoie de îngrijiri și de ajutorul salvamontiștilor pentru a continuă drumul. O echipă de la Salvamont Bușteni a ajuns la grup foarte repede, a acordat îngrijiri medicale persoanelor care aveau nevoie, a analizat situația și a hotărât de comun acord ca aceștia să coboare către Peștera. O echipă Salvamont Salvaspeo Dâmbovița s-a întâlnit cu colegii de la Salvamont Bușteni în zona Săritoare de unde a preluat grupul și i-a adus în siguranță la baza Peștera, unde îi aștepta un microbuz. 

„Pe această cale dorim să tragem un semnal de alarmă pentru turiștii care vor să vină în Munții Bucegi și nu numai, de faptul că zăpada este prezentă pe traseele montane și este nevoie de echipament adecvat sezonului de iarnă. Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este prietenul  de nădejde când este vorba de siguranța voastră în munți. Pentru o intervenție mai rapidă și pentru o mai bună localizare în cazul în care aveți nevoie de noi, vă recomandăm să folosiți aplicația SALVAMONT și aplicația APEL 112”, a declarat Ștefan Răzvan Deaconescu, Șef Serviciu Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

 

 

V.M.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Medicii de familie, în continuare greu de găsit
Eveniment inedit organizat la Dobra
Consumul de droguri și alcool la volan, "tras pe dreapta" de polițiști
Măsuri contra caniculei
Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte va fi prelungit
Terenurile agricole, valorificate la maxim
Școala din Moroeni Glod a primit sprijin din partea Bisericii
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale