Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.10.2018 00:25

Pentru că sunt plătiți, în marea lor majoritate, cu salariul minim pe economie,


A A

Salariații din Apărare pregătesc proteste în stradă

Salariații din Apărare pregătesc proteste în stradă

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, secretarul pe probleme de apărare al Federației Solidaritatea Metal din cadrul Cartel ALFA

Rep.: Se prefigurează noi proteste la orizont... în industria de apărare, în perioada următoare?

-Sindicatele din industria de apărare care fac parte din filialele CN Romarm au solicitat Ministerului Economiei, în speță ministrului, cât și secretarului de stat pe problemele industriei de apărare să trecem la discuții mai aprofundate pe problema salarizării având în vedere că salarizarea industriei de apărare este, în momentul de față, la nivelul salariului minim pe economie. În loc să primim un răspuns favorabil, cum că gata trecem la discuții, căutăm soluții și așa mai departe, ei au transferat responsabilitatea la DIA (Direcția Industriei de Apărare din Ministerul Economiei), care nu are nici în clin nici în mânecă cu posibilitatea de a găsi soluții privind salarizarea industriei de apărare. Acest lucru, pentru noi, a reprezentat o încercare a ministerului de a ne trata cu multă indiferență. Faptul acesta nu putem să-l lăsăm nepedepsit și deja pregătesc, în momentul de față, după ce am avut discuții cu toți colegii din țară, ieșirea din nou în stradă... în Piața Victoriei. Noi sperăm ca săptămâna viitoare să avem deja programul protestelor din Piața Victoriei, dar și de la mitingurile care vor avea loc la porțile societăților.

Rep.: Este posibil ca acest lucru să se datoreze faptului că ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă se află deja pe făraș, urmând să fie schimbat din funcție săptămâna aceasta?

-Noi știm că urmează să-l schimbe, dar este secretarul de stat, Ion Radu, care în ultimul timp își arogă tot mai mult misiunea de ministru al Economiei. Cel puțin el trebuia să dea curs acestor discuții pentru că lucrurile se precipită. Chiar dacă Andrușcă stă cu sabia deasupra capului și așteaptă să-i pice satârul, Ion Radu are datoria, fiind secretar de stat pe industria de apărare să încerce să dezamorseze asemenea lucruri. Dar se pare că și Radu a prins rădăcini acolo și atunci să vedem cum reacționează Guvernul la o ieșire în stradă pe o asemenea temă.

Rep.: Suferiți... că rămâneți fără ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă?

-Noi nu suferim după nimeni niciodată, indiferent cine este schimbat, dacă nu are performanță. Nu suntem de acord cu schimbări, de exemplu, gen politic, dacă este un director foarte bun, că are el alte viziuni, cu asta nu suntem de acord. Dar acum și directorilor li s-a cam urcat la cap, am mai spus-o în ultimul timp, pentru că așteaptă să le aducă sindicatele... bani și comenzi. Cam așa au ajuns și directorii acum. Văd că și secretarul de stat a început acum să creadă că el trebuie să fie pus acolo și atât, fără să mai răspundă solicitărilor sindicatelor... având în vedere că el vine dintr-o societate cu 30 de oameni. Dânsul a fost foarte respectat de noi. Numai că ne-a dus, într-adevăr, câteva luni de zile, chiar peste un an, cu vorba blândă, cu bombonica... așa, iar când simte că scaunul lui a prins mai mult clei și nu mai poate fi mutat.. deja a început să ne ignore. O să ne vedem în Piața Victoriei, să vedem dacă d-nei prim ministru Dăncilă îi place, pentru că noi stăm acolo.

Rep.: Păi, cam așa ați obținut câte ceva, după ce ați fost în Piața Victoriei?

-Absolut! În piață, totul este în piață. Suntem hotărâți. Astăzi (n.n. vineri, 26 octombrie) le-am comunicat colegilor să-și pregătească resursele, pentru că de regulă chestiile astea implică și cheltuieli. Noi cheltuim și directorii beneficiază.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mircea Coșea (II) – Tot acest fast cu fondurile comunitare ne duce la ideea că România, în realitate, nu are niciun fel de capacitate internă de a se redresa
Mircea Coșea: "În toate țările, restricțiile au fost dublate de compensarea pierderilor. La noi lucrurile au stat total diferit"
"Ar fi ideal ca deșeurile să fie utilizate ca resursă"
Radioterapia, noutatea din Programul Național de Oncologie Terapie
Sindicatul „Valahia” Târgoviște ține în "priză" Ministerul Economiei
Cerere mare, donatori puțini la Centrul de Transfuzie Sanguină
Sindicatele din Apărare, întâlnire benefică la Guvern
"18% dintre muncitorii români lucrează pentru firme offshore, în România"
Sindicatul Automecanica dă ultimatum conducerii societății
Tensiuni la Automecanica MoreniPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Când, acum 80 de ani, ostașii țării au retrecut Prutul... (I)

În zorii zilei de 22 iunie 1941 România a intrat în războiul mondial. În cel de-al doilea al secolului XX. Sau, după unii istorici, în „ultima parte”/ secondo tempo a Marelui Război din 1914-1918. O „parte a doua” (1939-1945) a unui apocaliptic abator uman.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale