Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.09.2021 00:16

La Târgoviște,


A A

Salariații DAS continuă protestele

Salariații DAS continuă protestele

*„Vineri, 01 octombrie 2021, vom protesta din nou în fața Primăriei Târgoviște, dacă nu se vă respecta legea și dacă se vor atinge de salariile lucrătorilor din Direcția de Asistență Socială Târgoviște”, transmite Președintele Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu

 

 

comunicat de presă

Salariații din Direcția de Asistența Socială Târgoviște au protestat pentru că nu vor să le fie micșorate salariile!

Au protestat cei care lucrează cu persoane cu dizabilități, cu persoane marginalizate, cu persoane vârstnice și fără susținători, personalul din centre, din căminele de bătrâni, adăpostul de noapte, cu victimele violenței domestice, cu persoanele autiste..., asistenții personali - adică DAS Târgoviște!

Au sperat și speră să nu le fie tăiate din drepturile salariale, și pentru asta au protestat!

Au cerut SĂ SE RESPECTE LEGEA, pentru a nu fi obligați din nou să se ajungă în instanță cu sute de procese pentru ca legea să fie respectată, în ceea ce privește drepturile lor.

Nu au avut parte de compasiune și nici nu au fost ascultați!

Au fost ridiculizați... cum că vor spor de plictiseală și moleșeală, s-a prezentat presei locuri de muncă sterile... altele decât cele în care în mod curent lucrează cu beneficiarii, organizatorii protestului au fost acuzați de manipulare!

Au fost scoase cuvinte din contextul unui Buletin de expertizare, spunând opiniei publice că salariații care protestează vor „spor de plictiseală și moleșeală”!

Vă prezentăm cronologic situația de fapt, care a dus la protestele salariaților:

În data de 31.08.2021, prin adresa nr. 9938/A/31.08.2021, conducerea DAS Târgoviște a anunțat că începând cu 01.09.2021 se vor tăia sporurile TUTUROR SALARIAȚILOR. Măsură era vădit nelegală pentru că acordarea sporurilor NU SE FACE CUM VREA PRIMARUL ȘI NICI CUM VREA CONDUCEREA DAS Târgoviște, ci se face în baza unei proceduri reglementate de către HG 153/2018. Noul Buletin emis de către DSP Dâmbovița, în care asistenții personali erau excluși definitiv, a fost contestat de către Sindicatul Valahia și înlocuit cu Buletinul nr. 82/14.09.2021, recunoscându-se de către emitent faptul că în vechiul buletin au existat greșeli și omisiuni care au fost remediate.

Potrivit noului Buletin, în conformitate cu prevederile art. 5 alin. 6 din HG 153/2018, sunt întrunite criteriile de acordare a sporului pentru condiții de muncă pentru salariații DAS Târgoviște și obligația conducerii instituției era să convoace sindicatul în vederea nominalizării personalului care beneficiază de acest spor, conform art, 12 din HG 153/2018 și stabilirea cuantumului sporului potrivit art. 6 și art. 12 din HG 153/2018.

Vineri, 01 octombrie 2021, vom protesta din nou în fața Primăriei Târgoviște, dacă nu se vă respecta legea și dacă se vor atinge de salariile lucrătorilor din Direcția de Asistență Socială Târgoviște. Așteptăm și un minim gest de onoare din partea primarului municipiului Târgoviște, să prezinte public scuze salariaților DAS Târgoviște pentru afirmațiile făcute în conferință de presă.

Președinte Sindicatul Valahia, Dragodănescu Nicolae

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bulina roșie (II)
Cozi la vaccinarea anti-COVID-19!
Carantina la Târgoviște, criticată virulent
Reabilitarea Șoselei Găești, tot mai aproape de final
Numărul de infectări cu Sars-CoV-2 crește tot mai mult
Bulina roșie (I)
Titu, Crevedia și Văleni intră în carantină zonală
Domnul președinte joacă golf...
66.000 de elevi și preșcolari vor fi testați de două ori pe săptămână
Avocatul Poporului suspendă audiențele Biroului Teritorial Ploiești
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale