Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.10.2021 00:19

Editorial


A A

România neputinței postdecembriste

România neputinței postdecembriste

DE-ZAS-TRU! Asta e. România postdecembristă este un eșec care a făcut din această țară bogată un stat eșuat. N-am spus eu asta, ci oficial, exact oficial, domnul președinte al republicii românești, Klaus Werner Iohannis (!!!). Dar am mai spus asta, n-aș vrea să mai repet.

Am adus în discuție zicerea asta sinistră, a celui mai autorizat și informat om din stat, care nici măcar nu este un breaking news, românii simțind pe viața lor de zi cu zi acest eșec / eșuare, pentru că, la 32 de ani de la „revoluția română din ’89”, țara este un tărâm al neputinței „clasei politice” – o neputință... premeditată, dacă nu cumva a fost / este comandată de, nu-i așa, „forțele oculte”, care nu prea mai sunt oculte, făcându-și mendrele cu... mână românească – rezultatul fiind DE-ZAS-TRUL.

Ca atare, aș vrea ca românilor să li se... desecretizeze, astfel, poate, se vor trezi „din somnul cel de moarte”, cum de polonezii, ungurii, cehii, slovacii, foști tovarăși de lagăr comunist, o duc mai bine decât noi și cum de nu și-au vândut pe nimic resursele naturale altora și nici industria nu au făcut-o una cu pământul pe privatizări prăduitoare, că altminteri, n-ar fi fost primiți în UE. Românilor, mai rău ca pe vremea comunistă, li se ascunde adevărul taman acum când avem la dispoziție o grămadă de mijloace de comunicare. Vedeți paradoxul, nu ne putem văita că nu suntem informați, dar depinde cum ni se livrează informația.

Să ne întoarcem însă la neputința... comandată ălora de ne guvernează și să punem degetul pe rană, trăgând această firească concluzie: și noi, românii, purtăm o imensă vinovăție, revoltele noastre fiind mai mult unele în genunchi, un „joc de imagine”, o auto-amăgire. Așa cum a fost și „revoluția din decembrie”. Și dacă îi va apuca, vreodată, pe români o sinceră (nemanipulată) și răvășitoare furie revoluționară? Rămâne de văzut.

 

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Încrederea într-un Guvern (II)
Încrederea într-un Guvern (I)
Un moment de răscruce politică
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (II)
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (I)
O trăim și pe-asta: bulgarii ne aprind becurile (!?)
Taxa pe lux...
Al cincilea val letal...
Inconștiență sau iresponsabilitate?
Acum ori niciodată…
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale