Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
14.10.2019 00:21
Renovarea clădirii forului județean administrativ, o provocare grea
Risc seismic la sediul CJD

ȘTEFAN KHALIL
Într-o intervenție recentă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a vorbit despre motivele pentru care clădirea administrativă a instituției pe care o reprezintă nu a fost reabilitată. Acesta explicat că, în ultimii ani, au fost făcute mai multe demersuri în acest sens, dar obiectivul nu s-a încadrat în condițiile de eligibilitate. „În ceea ce privește reabilitarea clădirii sediului administrative al Consiliului Județean Dâmbovița: în momentul în care se depun proiecte europene, acestea au un ghid de finanțare și, dacă nu îndeplinești condițiile din ghid, înseamnă că muncești în zadar. Recapitulând pe ceea ce înseamnă consolidarea sediului administrativ al clădirii CJD: în anul 2017, în timpul mandatului meu de președinte, am transmis Ministerului Dezvoltării Regionale documentele necesare având în vedere includerea în Programul Național de Dezvoltare Locală. Obiectivul nu a fost aprobat. În același sens, obiectivul a fost pregătit pentru a fi depus pe Programul Operațional Regional 2014-2020. Nici de această dată proiectul nu se încadra în criteriile de eligibilitate pentru finanțare. Astfel, văzând că nu ne încadrăm, am depus la Sediul Național pentru Investiții, o altă instituție care putea asigura finanțare și nici la această instituție, dată fiind valoarea, nu a fost aprobată finanțarea”, a declarat președintele CJD Alexandru Oprea. Acesta a explicat faptul că motivul pentru care proiectul nu a fost eligibil pe axa destinată clădirilor publice a fost faptul că nu s-au putut obține destul de rapid documentele privind dovada anului în care s-a construit clădirea. „Din 2017 până acum ne-am preocupat să facem un duplicat al acestor documente, dar trebuia să le avem la data depunerii cererii de finanțare, nu după. Așa că proiectul era neeligibil din start. Expertiza tehnică efectuată care era document obligatoriu în condițiile de eligibilitate a încadrat clădirile: bara și turnul din față, în categoria clădirilor cu rism seismic, în categoria a 3-a. Măsurile de consolidare depășeau 50% din valoarea totală a proiectelor”, a mai completat Alexandru Oprea.
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlarBEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Asistența socială, sub strictă monitorizare
Continuă investițiile în infrastructură la Răcari
Editorial
Capacitatea administrativă a țărilor UE

Un concept mult dezbătut, încă din perioada negocierilor de aderare, a fost legată de capacitatea administrativă a țărilor europene de a implementa politicile europene. Desigur, aceasta poate varia semnificativ de la o țară la altă. Capacitatea unui stat membru de a implementa eficient politicile UE depinde de diverși factori, inclusiv de cadrul instituțional al țării, eficiența administrativă, sistemele juridice, resursele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
