Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.03.2024 00:15

O nouă conferință de diseminare pentru unul dintre cele mai importante proiecte implementate de CJD:


A A

Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale

Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale

Ieri, la Consiliul Județean Dâmbovița, a avut loc conferința de diseminare a activităților cuprinse și desfășurate în cadrul proiectului „Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița”. Proiectul cu număr de identificare A3-10/2021/24.06.2021 este implementat de Consiliul Județean Dâmbovița și este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA (Apel Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice). Oficiile de gazdă și de prezentare au fost asigurate de Pavel Ruxandra, managerul de proiect.

La conferință au mai participat Irina Cârstina, muzeograf la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Curtea Domnească, Valeriu Gilia, șef Seviciu în cadrul Direcției de Strategii, Programe și Investiții, reprezentanți ai Complexului Muzeal Curtea Domnească, de la Biblioteca Județeană, Universitatea Valahia Târgoviște, dar și comandorul Pavel Marian care a fost prezent la multe dintre activitățile culturale ale acestui proiect. Proiect în cauză este unul dintre cele mai valoroase dintre cele care se implementează la CJD.

Valoarea totală a proiectului este de 21.790.929,67 lei cu TVA, echivalentul a 4.429.410,86 Euro din care: Valoarea totală eligibilă a Proiectului este de 9.320.932,53 lei cu TVA echivalentul a 1.894.652,52  Euro. Valoarea sprijinului financiar nerambursabil este de 7.456.746,02 lei echivalentul a 1.515.722,01 Euro reprezentând o rată de finanțare 80 % din valoarea totală eligibilă a Proiectului. Valoarea contribuției proprii a Promotorului de Proiect și/sau Partenerilor de proiect este de 1.864.186,51 lei cu TVA echivalentul a 378.930,50  Euro reprezentând o rată de finanțare 20 % din valoarea totală eligibilă a Proiectului. Cheltuieli neeligibile în cuantum de 12.469.997,14 lei (inclusiv TVA).

„Prin activitățile derulate în incinta obiectivului de patrimoniu, în special cele noi, pentru care sunt propuse diverse parteneriate menite să stârnească interesul vizitatorilor și să asigure și dezvolte proiecte cultural educative trainice, proiectul răspunde direcțiilor principale de acțiune pe termen mediu prevăzute în Strategie referitor la dezvoltarea și susținerea, după caz, de programe de educație pentru patrimoniu a cetățenilor, cu precădere a tinerilor, și sensibilizarea autorităților publice locale și a comunităților față de problematica monumentelor istorice, precum și dezvoltarea și extinderea parteneriatelor cu societatea civilă și susținerea voluntariatului în activitățile care privesc monumentele istorice, mai ales cele de promovare, educare, intervenție și animare”, a transmis managerul de proiect Ruxandra Pavel. Partenerii Consiliului Județean Dâmbovița în acest proiect sunt: Partener național – Asociația Eurotrainer București; Partener transnațional (din Norvegia) – Horten Marsjkluub.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale