Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.06.2015 00:19

Azi ar fi împlinit 68 de ani


A A

Remember Mihail I. Vlad

Remember Mihail I. Vlad

PETRE DRĂGUȚOIU


Poet, ziarist, editorialist, animator cultural și mai ales un suflet de artist, Mihail I. Vlad ar fi împlinit astăzi, 3 iunie, 68 de ani. A fost un neobosit om de litere, a înființat în 1990 „Revista de cultură și artă a românilor de pretutindeni” – Târgoviștea și Editura „Macarie” (1993). A debutat cu versuri, în 1970, cu poezia „Cântec de țară” în ziarul „Cuvântul nou” din Sf. Gheorghe.

A colaborat la publicațiile „România literară”, „Luceafărul”, „Argeș”, „Convorbiri literare”, „Ateneu”, „Transilvani”, „Tribuna”, „Jurnal de Dâmbovița”, „Dâmbovița”, „Miorița noastră” (New York), „Țeapa”, „Glasul Cetății”. A fost premiat la Festivalul Național de Literatură „Moștenirea Văcăreș- tilor” și cu Premiul Internațional „Podul lui Traian” (Uzdin, Iugoslavia), aducându-și o mare contribuție la legăturile culturale cu diaspora. A debutat editorial cu „Neliniștea cuvintelor”, urmat de volumul „Cu mâna în afara nopții”, „Așa e viața! – Întâmplări adevărate”.

„Publicistica sa, numeroasă, variată tematic, scrisă cu talent, cu implicații sentimentale asupra unor locuri și oameni, pe care i-a cunoscut și care i-au fost dragi, este de fapt o confesiune, un remember”, scria despre Mihail I. Vlad istoricul literar Victor Petrescu.

Astăzi, la sediul Bibliotecii Județene Dâmbovița, este organizat evenimentul „Remember Mihail Vlad”, dedicat memoriei și personalității omului de cultură dâmbovițean.

Programul este realizat în parteneriat cu Societatea Culturală „La noi acasă”, Societatea Scriitorilor Târgoviș- teni și Revista „Climate Literare”.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Vizită de suflet la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
Pogorârea Duhului Sfânt-lucrare a Sfintei Treimi
Vizită pastorală în protoieria Găești
"Examenul pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a va fi unul sigur"!
Discrepanță mare între învățământul din zona urbană și cea rurală
Licitație de pictură pentru capela Spitalului Orășenesc Pucioasa
Ioan Opriș, istoricul patriot
Sorin Diaconescu și autodepășirea creatoare
Funcționarea unităților de învățământ din ultima săptămână
Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, sărbătorite la Târgoviște
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România și noile provocări ale busolei geopolitice

GEORGE COANDĂ


Odată aliniată/integrată dispozitivului NATO, România vrând-nevrând joacă militar cum i se ordonă. Dacă, odinioară, reușea să se eschiveze, ba și să zică niet ordinelor comandamentului sovietic al Tratatului de la Varșovia, ei bine, astăzi dacă s-ar încumeta să zică no când primește țidula de la headquarters NATO, asta ar însemna să dea cu tifla Washington-ului și immediately am fi lăsați fără...... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale