Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2022 00:17

Ieri,


A A

Recenzarea, subiect fierbinte la ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița

Recenzarea, subiect fierbinte la ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița

Ștefan Khalil

Ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița aferentă acestei luni a avut loc ieri, 28 iulie 2022 și a fost condusă de prefectul județului, Claudia Gilia. Primul punct de pe ordinea de zi a constat în „Informare privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute de către structurile de poliție și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița pentru prevenirea și combaterea evenimentelor în zona unităților școlare și adiacente acestora”, prezentat de către Comisarul șef de Poliție, Claudiu-Adrian Antofie. Al doilea punct a vizat ”Plățile directe – un impuls pentru dezvoltarea agriculturii performante. Prezentarea activității din semestru I” , prezentat de către reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Dâmbovița.

La punctul ”Diverse” de pe ordinea de zi a ședinței a fost punctată derularea Recensământului Populației și Locuințelor 2021. La nivelul județului Dâmbovița, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică la data de 25 iulie, a fost recenzată circa 98% din populația rezidentă estimată, Dâmbovița situându-se pe locul 12 în ierarhia județelor țării, cu 7,5 puncte procentuale peste media națională. În absența directorului general al Direcției de Statistică Dâmbovița, Elena Brezeanu, un alt reprezentant al instituției a vorbit despre situația recenzării de la nivel județean. Etapa de recenzare în teren a durat două luni și se încheie duminică, 31 iulie 2022.

„Avem rezultate bune, conform ultimelor cifre comunicate de Institutul Național de Statistică. În județul Dâmbovița a fost recenzată aproximativ 98% din populația rezidentă estimată, ocupând ca procent un onorabil loc 12 în ierarhia județelor țării, peste media națională, cu 7,5 puncte procentuale. Media națională a fost undeva la 90,5%. În județul Dâmbovița, recensământul s-a încheiat în 57 de localități, iar în 16 localități, recenzarea s-a făcut proporție de peste 95% din populația țintă estimată. Sunt și localități unde recenzarea nu a mers tocmai bine, în ciuda tuturor eforturilor depuse de factorii de decizie județeni și locali. Este amintită aici: Cojasca, care are 76%, municipiul Târgoviște 83,8%, Ciocănești 84,9%, Conțești 87,8% și Băleni 89,4%. În municipiul Târgoviște, ca de altfel în toatele marile orașe ale țării, problemele au fost mai complexe…din cauza existenței unui număr foarte mare de locuințe neocupate, rezultate în urma migrației interne și externe. Cu toate insistențele recenzorilor, cu vizite repetate la aceste adrese, în foarte multe cazuri nu are cine să ofere informații despre aceste locuințe sau despre proprietarii lor. În nici un oraș mare din România nu s-a atins procentul e 100%, cel mai rău stă municipiul București, unde nu s-au recenzat decât 67,6%. De altfel, aici a fost și cea mai acută lipsă de recenzori. După încheierea acestei etape va avea loc cercetarea post-recensământ, care se va desfășura în perioada 8-19 august 2022, este o anchetă de control a calității datelor culese la recensământ, care se va desfășura în două localități din județ, și anume, în municipiul Târgoviște și în localitatea unde avem cea mai mare depășire a procentului de populație țintă estimată, și anume, în localitatea Hulubești, unde a fost înregistrat un procent de 128%, recenzat până acum”.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale