Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.04.2021 00:17

Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița, în pregătiri pentru Recensământul Populației și Locuințelor!


A A

Recensământul de Probă, primul pas spre cel al Populației

Recensământul de Probă, primul pas spre cel al Populației

❚ „Pentru Recensământul Populației comunicatul de presă cu rezultate provizorii va fi în decembrie 2022, iar rezultatele finale în decembrie 2023”

 

VIOLETA STANCIU


Statisticienii dâmbovițeni se pregătesc pentru Recensământul Populației și Locuințelor, activitate care va debuta în mod efectiv în primul semestru al anului 2022, când va începe colectarea datelor! În luna martie 2021 a avut loc recensământul de probă în două localități din județ, respectiv în Târgoviște și Gura Ocniței, unde 1300 de gospodării au fost recenzate. Pentru desfășurarea în bune condiții a acestei activități, Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița a angajat personal suplimentar, pe perioadă determinată, dar a închiriat și un sediu. „Pe lângă Recensământul General Agricol, desfășurăm și lucrări pregătitoare pentru Recensământul Populației, dar mai avem și lucrările noastre curente. În luna martie am realizat recensământul de probă pentru Recensământul Populației și Locuințelor, la care colectarea datelor se va realiza în primul semestru al anului 2022. Suntem angrenați în toate aceste activități, dar avem și personal temporar angajat atât pentru Recensământul Agricol, cât și pentru Recensământul Populației și al Locuințelor. Am realizat recensământul de probă în două localități, în Târgoviște și la Gura Ocniței, în 25 de sectoare și am recenzat un eșantion de aproximativ 1300 de gospodării. Am testat în principal modul în care va funcționa aplicația pentru că și recensământul populației, la fel ca și cel agricol, este unul modern. Am testat modul în care funcționează aplicația, instrumentarul statistic, reacția populației la această acțiune de mare anvergură care este recensământul populației. Acesta se efectuează la un interval de 10 ani, la fel ca și cel agricol, se efectuează în toată Uniunea Europeană, cu an de referință 2020. Pentru recensământul populației am închiriat un sediu nou în care ne vom desfășura activitatea în principal pentru recensământul populației. Pentru Recensământul Populației comunicatul de presă cu rezultate provizorii va fi în decembrie 2022, iar rezultatele finale în decembrie 2023. Deci le dăm mai repede acum pentru că folosim mijloace digitate și facem economie de timp’’, a declarat directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Peste 75.000 de persoane vaccinate
"Academia SANITARII PRICEPUȚI", și la Crucea Roșie Dâmbovița
Media testelor de COVID a ajuns la 20 de solicitări zilnic
Jandarmii au returnat portofelul pierdut de un tânăr
Întreruperi de energie electrică
Daruri din partea Bisericii
Numărul urgențelor, mai mare în acest an decât în 2020
354 de persoane au fost vaccinate anticovid-19... fără o programare prealabilă
Daruri pascale de la tineri din Arhiepiscopie pentru persoane în dificultate
Câți români sunt plecați la muncă în străinătate?Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Când, acum 80 de ani, ostașii țării au retrecut Prutul... (I)

În zorii zilei de 22 iunie 1941 România a intrat în războiul mondial. În cel de-al doilea al secolului XX. Sau, după unii istorici, în „ultima parte”/ secondo tempo a Marelui Război din 1914-1918. O „parte a doua” (1939-1945) a unui apocaliptic abator uman.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale