Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.07.2022 00:20

Editorial


A A

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii Lactee funcționează ca un accelerator imens de particule „împroșcând” cu fascicule de materie/raze cosmice în toate părțile doar că o „barieră misterioasă” le împiedică s-o ia razna, o „gaură neagră”... înghițindu-le, și a mai dat și peste un uriaș șantier  naval/în care protocluster în care sunt făurite galaxii, vreo, 60 la număr ba și peste un „tub” magnetic răsucit ca un fir pe fus care este pe cale să cuprindă întregul sistem solar lung de 1000 de ani lumină.

Și dacă este atâta infinită neliniște tainică în Univers, ei bine, și războiul lui Putin, ca și atâtea alte războaie ale omului cu sine însuși, fac parte din această neliniște, el, omul, fiind nu-i așa, copil al Cosmosului. Vedeți cât de complicată ne este această existență pe pământeană întru Univers?

Dar dacă la scara necuprinsă a Universului, evenimentele  care țin cu toată imprevizibilitatea lor de „mecanică cerească”, nu sunt altceva decât evoluții ale metamorfozelor cosmice colosale, halucinante, intrinsece, la scara amintită, războaiele Omului, ca și acest nenorocit război al lui Putin, nu fac, din păcate decât să ne arate – dacă avem/vom avea capacitatea să înțelegem cât nu va fi prea târziu – cât de neînsemnați suntem în efemera noastră existență, în egoismul nostru orgolios de atâtea ori criminal, în, da, necuprinsul imperiului lui Dumnezeu.

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale