Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.07.2018 00:21

Sindicatul "Valahia" Târgoviște, în...


A A

Război rece cu rușii de la COST

Război rece cu rușii de la COST

Interviu cu Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște

 

VIOLETA STANCIU


Rep.: Câți dintre salariații COS Târgoviște au aderat la Sindicatul Valahia Târgoviște?

- După calculele și din evidențele noastre, noi suntem reprezentativi. Adică avem peste 580 de membri de sindicat, plus o fuziune pe care am făcut-o cu SLI COS Târgovi ște, cu sindicatul existent, fuziune care a fost blocată pe o cerere de intervenție și cu care ne judecăm pe motiv că Federația a intervenit pentru că Sindicatul SLI COS avea niște datorii. Din punct de vedere juridic și datoriile se preiau în urma fuziunii, adică și activul și pasivul, dar au făcut-o intenționat, tot prin mâna Sindicatului Galben care activează acolo și care e în Federația Metarom acum, și astfel au încercat să ne țină pe loc. Ne judecăm pentru o pârlită de adeverință... Am solicitat conducerii COS Târgoviște o adeverință cu numărul de salariați pentru că procedura ne obligă să depunem actele la Judecătorie.. și să fie dosarul complet. Nu au vrut să ne dea o adeverință în care să ne spună numărul de salariați. Pentru asta noi ne judecăm, avem proces pe rolul Tribunalului Dâmbovița. Așa stau lucrurile, dar nu ne plângem pentru că suntem obișnuiți cu astfel de șicane, dar deocamdată noi suntem reprezentativi... Numai că reprezentativitatea nu este încă constatată pentru că mai trebuie o etapă procedurală, respectiv hotărârea de judecată care să arate reprezentativitatea. Deci avem peste 600 de membri de sindicat la COS Târgoviște.

Rep.: Tot rușii fac legea la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște?

- Tot rușii ne mănâncă sufletul acolo, pentru că fiind în procedură de insolvență și de reorganizare, știți ar tificiul – firma de fier vechi, care avea creanța majoritară, a preluat administrarea specială. Practic rușii, în insolvență fiind, se administrează prin intermediul firmei de fier vechi, care este a lor, pentru că de asta ne-am plâns la autoritățile române... care sunt atât de slabe. Efectiv rușii își bat joc de interesul nostru național. Administrarea specială le aparține în continuare. Deci au și administrare judiciară... și administrare specială.

Rep.: Legislația actuală nu vă ajută în niciun fel?

- Uitați-vă la ce nor de fum, de poluare se lasă spre Colanu... și nimeni nu le mai face nimic, nimeni nu le mai zice nimic. Adică nu au niciun fel de apreciere pentru mediu, pentru salariați, nu vor decât să toace mărunt și să-și bage banii în buzunare, iar politicienii se uită ca și curca-n crăci, ne promit că modifică niște legi și nici acum nu le-au modificat. Ne spun să avem răbdare.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mircea Coșea (II) – Tot acest fast cu fondurile comunitare ne duce la ideea că România, în realitate, nu are niciun fel de capacitate internă de a se redresa
Mircea Coșea: "În toate țările, restricțiile au fost dublate de compensarea pierderilor. La noi lucrurile au stat total diferit"
"Ar fi ideal ca deșeurile să fie utilizate ca resursă"
Radioterapia, noutatea din Programul Național de Oncologie Terapie
Sindicatul „Valahia” Târgoviște ține în "priză" Ministerul Economiei
Cerere mare, donatori puțini la Centrul de Transfuzie Sanguină
Sindicatele din Apărare, întâlnire benefică la Guvern
"18% dintre muncitorii români lucrează pentru firme offshore, în România"
Sindicatul Automecanica dă ultimatum conducerii societății
Tensiuni la Automecanica MoreniPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Când, acum 80 de ani, ostașii țării au retrecut Prutul... (I)

În zorii zilei de 22 iunie 1941 România a intrat în războiul mondial. În cel de-al doilea al secolului XX. Sau, după unii istorici, în „ultima parte”/ secondo tempo a Marelui Război din 1914-1918. O „parte a doua” (1939-1945) a unui apocaliptic abator uman.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale