Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.05.2021 00:18

În evidențele AJOFM Dâmbovița, în luna aprilie 2021,


A A

Rata șomajului, în creștere: 3,19 %

❚ Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (31,8 %)

 

Comunicat de presă

La sfârșitul lunii aprilie 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 6139 șomeri (din care 2841 femei), rata șomajului fiind de 3,19 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,09 %, în această lună acest indicator a crescut cu 0,10 pp. Din totalul de 6139 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1743 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 4396 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1189 șomeri provin din mediul urban și 4950 sunt din mediul rural. Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (31,8 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 28,7 % din totalul șomerilor înregistrați. 20,7 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 14,2 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 4,6 %. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2298 persoane foarte greu ocupabile, 3052 greu ocupabile, 435 mediu ocupabile, iar 354 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre. Informații detaliate despre structura șomajului la nivelul județului Dâmbovița sunt afișate pe pagina de internet a AJOFM Dâmbovița, la adresa www. anofm.ro.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă DâmbovițaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

141 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Preocupări sindicale pentru formarea profesională continuă
Decese multe în rândul membrilor CAR Omenia Târgoviște
Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița a reușit să-și refacă stocurile de sânge!
Acțiuni la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Daruri pentru nevoiași din Târgoviște
Pensionarii se tem de împrumuturi mari
Întreruperi de energie electrică
Cresc prețurile la gaze și electricitate!
Toate localitățile au o rată de infectare sub 1 la mie
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România și noile provocări ale busolei geopolitice

GEORGE COANDĂ


Odată aliniată/integrată dispozitivului NATO, România vrând-nevrând joacă militar cum i se ordonă. Dacă, odinioară, reușea să se eschiveze, ba și să zică niet ordinelor comandamentului sovietic al Tratatului de la Varșovia, ei bine, astăzi dacă s-ar încumeta să zică no când primește țidula de la headquarters NATO, asta ar însemna să dea cu tifla Washington-ului și immediately am fi lăsați fără...... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale