Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.03.2024 00:19

Sindicaliștii dâmbovițeni din industria de Apărare declară „război”


A A

Proteste la orizont, la ușa ROMARM

Proteste la orizont, la ușa ROMARM

*Unul dintre motive este și faptul că managementul refuză prezența liderilor de sindicat la ședințele Consiliului de Administrație

 

Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni a notificat conducerea ROMARM cu declanșarea unei acțiuni de protest din cauza faptului că instituția nu invită liderii de sindicat la ședințele Consiliului de Administrație al Companiei ROMARM, acolo unde se discută despre activitatea, despre viitorul  industriei de Apărare. Constantin Bucuroiu susține că această practică neortodoxă a fost instituită de fostul director al ROMARM, Gabriel Țuțu, care este cercetat în prezent pentru fapte de corupție. Mai spune liderul de sindicat că dacă sindicaliștii ar fi fost prezenți la aceste discuții, faptele de corupție care au ieșit la iveală poate nu ar fi existat.   

,,De-a lungul istoriei de 33-34 de ani de la Revoluție, ROMARM a funcționat ca o companie normală unde Consiliile de Administrație țineau ședințele și cu invitarea liderilor de sindicat, în conformitate cu legea. De la Țuțu (n.n. Gabriel  Țuțu, fost director ROMARM) s-a cerut să nu mai participe liderii de sindicat reprezentativi la aceste ședințe. Faptul acesta a dus la probleme, pentru că Țuțu este sub anchetă.

A venit un nou director în care eu, ca președinte ASIAA, mi-am pus mari speranțe, că este tânăr, că vine cu altă viziune, cu alt tonus și chef de muncă, pentru a intra în normalitate. În continuare sindicatele nu au fost invitate la ședințele CA de la ROMARM. De ce sunt eliminați lideri de sindicat de la aceste discuții unde se iau decizii importante pentru sindicat și companie? Eu înțeleg că suntem o opoziție, dar suntem o opoziție constructivă”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președinte ASIAA.

Potrivit acestuia, în urma discuțiilor purtate cu liderii de sindicat din țară,  există 3 variante de protest, respectiv „în Piața Victoriei să vadă toată lumea, o altă propunere este protest la ROMARM când se țin CA-urile sau la Ministerul Economiei, care este patronul acestei industrii”, urmând să se decidă varianta finală de protest.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Sprijin CJD pentru asociații non-profit
Sprijin pentru Fundația Catedrala Eroilor
Campanii publice lansate de muzeele dâmbovițene
Retro Parada Primăverii la Târgoviște
Victorie, pentru reconcilierea cu publicul
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale