Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.11.2023 00:19

Angajații cer condiții de muncă decente și salarii mai mari


A A

Proteste la Casa de Pensii Dâmbovița

Proteste la Casa de Pensii Dâmbovița

*În prezent, Casa de Pensii Dâmbovița operează cu un personal redus la 70 de angajați, față de cei 95 de angajați din 2010

 

Angajații de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Dâmbovița protestează zilnic de două săptămâni în intervalul 10.00-11.00, cerând condiții de muncă decente, salarii pe măsura efortului depus și un număr suficient de personal. Situația a devenit tensionată în contextul epuizării angajaților și a acumulării masive de dosare, iar aceștia atrag atenția că nu doresc să recurgă la grevă, deoarece acest lucru ar însemna suspendarea pensiilor.

În prezent, Casa de Pensii Dâmbovița operează cu un personal redus la 70 de angajați, față de cei 95 de angajați din 2010. Protestatarii susțin că numărul insuficient de angajați este copleșit de volumul mare de muncă zilnic, iar dosarele pensionarilor au invadat birourile, generând un mediu de lucru extrem de dificil.

Mirela Sima, reprezentantul salariaților din Casa de Pensii Dâmbovița, a declarat: „Nu e ușor nici pentru noi, nici pentru pensionari. Toți vrem respect. Nu ne dorim să ajungem la grevă pentru că asta înseamnă suspendarea pensiilor, dar ne dorim și noi condiții decente, salarii pe măsura efortului depus și personal suficient. Suntem sufocați de dosare”.

În timp ce angajații protestează pentru drepturile lor, pensionarii de la ghișee cer calcularea la timp a pensiilor, primirea drepturilor după recalculări și răspunsuri rapide. Situația actuală subliniază presiunea crescută asupra sistemului de pensii și necesitatea unor soluții pentru a asigura funcționarea eficientă a instituției și respectarea drepturilor angajaților și pensionarilor.

Mai mult decât atât, membrii sindicatelor afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii avertizează că în data de 27 noiembrie 2023 vor declanșa grevă generală în toată țara dacă revendicările lor privind condițiile de muncă și salarizare nu vor fi soluționate.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Întreruperi de energie electrică programate
Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților
Restricții rutiere din cauza caniculei
Care neutralitate?
Activarea punctelor de prim-ajutor în timpul caniculei
Culturile afectate de furtuni, în vizorul Colegiului Prefectural
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale