Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.07.2021 00:18

În acest an, față de precedentul,


A A

Promovabilitatea la Bac a crescut cu 5% în Dâmbovița

Promovabilitatea la Bac a crescut cu 5% în Dâmbovița

ȘTEFAN KHALIL


Ieri au fost afișate primele rezultate la examenul de Bacalaureat, înainte de contestații. La nivelul județului Dâmbovița, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 64,30%, în creștere cu 5,64% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 58,66%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 70,56% comparabilă cu aceeași etapă din sesiunea iunieiulie 2020: 70,52%), iar pentru promoțiile anterioare 29,27% (o majorare de 7,25%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 22,02%). Au promovat 1913 candidați, dintrun total de 2975 de candidați prezenți (2524 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 451 de candidați prezenți din promoțiile anterioare). Doi candidați au obținut media 10 (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște și Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște). Rata cumulată de promovare la nivel național (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunieiulie 2020: 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%). Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținer ea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Rezultatele la Evaluarea Națională după contestații, în județul Dâmbovița

Tot la începutul acestei săptămânii, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, a anunțat rezultatele elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, în urma contestațiilor. La nivelul județului Dâmbovița au fost depuse 248 de contestații, dintre care 119 la Limba și literatura română și 129 la Matematică. În urma soluționării contestațiilor, 2169 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 72,85%, aceeași ca la rezultatele afișate inițial, însă a crescut numărul candidaților cu media generală 10: de la 6 la 8 (un elev de la Colegiul Național „Constantin Carabella” Târgoviște și un elev de la Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” Găești). La proba de Limba și literatura română, 2492 de candidați (83,65%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), cu 3 mai mult decât la prima afișare, iar 21 de candidați au obținut nota 10 (zece). La proba de Matematică, 1872 de candidați (62,67%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 32 de candidați au obținut nota 10 (zece) (+2 în raport cu prima afișare). Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARSCoV- 2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen au început de ieri, 5 iulie, în etapa specială. În județul Dâmbovița participă șapte elevi. Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%). În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 - 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Asumarea Sfintei Cruci
Concursul pentru ocuparea posturilor de directori în școli
Catalogul electronic va fi implementat și în județul Dâmbovița
Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic
Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu ocazia deschiderii noului an școlar 2021-2022
Peste jumătate din cadrele didactice, vaccinate împotriva COVID-19
Expoziție inedită la Muzeul de Istorie din Târgoviște
Sfânta Cruce jertfa iubirii- dătătoare de viață
Comori în obiectiv: Amuleta de la curtea basarabilor
Expoziția de acuarelă a artistului Corneliu Drăgan-Târgoviște
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale