Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
16.12.2021 00:18
Pentru județul Dâmbovița,
Proiecte importante de infrastructură rutieră, pe masa Ministerului Transporturilor!

*Președintele CJD, Corneliu Ștefan insistă ca acestea să fie incluse în Planul Investițional de Transport al României pentru perioada 2020-2030.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis către Ministerul Transporturilor propunerile care privesc dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere existente, dar și construirea de noi drumuri în județul Dâmbovița. Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan pe lista cu propunerile transmise pentru județul Dâmbovița se regăsesc următoarele:
,,1. Introducerea Municipiului Târgoviște în rețeaua primară de transport, având în vedere că Zona Urbană Funcțională a reședinței de județ depășește 150.000 de locuitori. Ca atare, am cerut redefinirea criteriului de conectivitate astfel încât acesta să vizeze Zonele Urbane Funcționale.
2. Respectarea Master Planului General de Transport al României, aprobat în 2016, astfel încât DN71 să figureze în Planul Investițional ca drum de conectivitate socio-economică pe întreaga sa lungime, de la Bâldana la Sinaia, dar și identificarea distinctă a acestuia pe hartă. În consecință, acest lucru necesită și reintroducerea lărgirii la 4 benzi a DN71 pe sectorul Bâldana – Târgoviște.
3. Traseul Drumul Expres București – Târgoviște să figureze, distinct, ca rută de tranzit rapid a actualelor drumuri naționale din zonă.
4. Drumul de legătură a DX Găești-Ploiești cu DN71, la nord de Târgoviște, pentru completarea variantei de ocolire a municipiului reședință de județ și identificare acestuia cu titlul VO Târgoviște, profil 2+2, așa cum se află prevăzut în studiul de prefezabilitate al Consiliului Județean Dâmbovița, studiu avizat la CNAIR.
5. Varianta de ocolire a orașului Pucioasa să includă și VO Fieni, profil 2+2, așa cum a fost avizat, în principiu, la CNAIR, dar așa cum se află prevăzut în studiul de prefezabilitate al Consiliul Județean Dâmbovița.
6. Drumul de legătură a DN7 cu DN61 la sud de Găești pentru completarea variantei de ocolire a orașului și identificarea acestuia cu denumirea VO Găești, profil 1+1, așa cum se află prevăzut în studiul de prefezabilitate al Consiliului Județean Dâmbovița avizat la CNAIR.
7. Includerea în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a variantelor de ocolire pentru orașele Răcari și Titu și includerea acestora la categoria de drumuri ocolitoare regionale.
8. Modernizarea A1 – Titu – Bâldana – DX9, dar cu modificarea profilului de la 1+1 la profil 2+2 așa cum este în curs de contractare la CNAIR’’, a punctat președintele CJD, Corneliu Ștefan
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Caravana Educației a ajuns și în Dâmbovița!Campanie de informare cu și despre produse românești
Atelier al tinerilor PNL
Plata șomajului tehnic, aprobată de Ministrul muncii
Ședință de Colegiu Prefectural cu proiecte în rafală
Primăria Târgoviște a demarat proiectul de digitalizare
„României nu-i face bine războiul româno-român”
„Sper ca PNL să intre într-o logică de alianță”
„ICR nu trebuie să fie apanajul unui partid”
Tur de forță prin fabricile de tehnică militară
Editorial
Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.
Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
