Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.10.2021 00:19

CJD a solicitat finanțare prin PNRR...


A A

Proiect pentru un nou spital județean la Târgoviște

Proiect pentru un nou spital județean la Târgoviște

*Terenul este deja în proprietatea CJD, are o suprafață de 15 hectare și se află undeva în zona Teiș

*Valoarea proiectului se ridică la suma de 50 de milioane de euro, a precizat președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan

 

Continuă demersurile pentru dezvoltarea sistemului sanitar din județul Dâmbovița. Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a confirmat recent că a fost inițiată o solicitare de finanțare pe fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru construcția unui nou spital județean la Târgoviște. Terenul este deja în proprietatea CJD, are o suprafață de 15 hectare și se află undeva în zona Teiș. Valoarea proiectului se ridică la suma de 50 de milioane de euro, a precizat președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan.

,,Am propus din calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și am solicitat prin Planul Național de Redresare și Reziliență includerea județului Dâmbovița cu un spital nou. Astăzi, județul Dâmbovița este prins pe axa de sănătate, cu o valoare de 50 de milioane de euro pentru a aduce în județul Dâmbovița un spital. Terenul deja îl avem, este undeva în apropiere de municipiul Târgoviște. Prin bunăvoința unui consiliu local, ne-a predat acest teren de 15 hectare. Sperăm să avem acest plan de Redresare și Reziliență cât mai repede aprobat, iar județul Dâmbovița să fie cât mai repede inclus în el așa cum am propus”, a declarat președintele CJD.

De asemenea, dr. Claudiu Dumitrescu, managerul SJUT, a declarat că unitățile medicale din Dâmbovița nu mai corespund evoluției demografice, iar investițiile pentru îmbunătățirea acestora nu aduc de fiecare dată cele mai bune rezultate, astfel că județul Dâmbovița, și nu numai, are cu adevărat nevoie de un nou spital județean.

,,Este adevărat că avem nevoie de mai multe modificări structurale, modificări care au avut un caracter limitat în ultimii ani, deoarece structura clădirilor este foarte veche în neconcordanță cu posibilele reabilitări care s-ar putea face la aceste clădiri, care sunt extrem de costisitoare și cu rezultate îndoielnice, dacă adăugăm și evoluția demografică a populației cu o modificare a adresabilității față de perioada construirii acestor spitale rezultă imperios necesar construcția unui alt spital județean la Târgoviște”, a completat managerul general al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noi reglementări privind marii contribuabili
Ultimele demersuri pentru realizarea rețelei de gaze
Conectarea aparatelor de marcat, în colimatorul ANAF
Modificări la Clasificarea Ocupațiilor din România
Proiectul extinderii rețelei de canalizare intră în linie dreaptă
472 locuri de muncă disponibile
Cursuri ECDL la Biblioteca Județeană Dâmbovița
CHAT - un nou serviciu electronic al ANAF
Maratonul controalelor la investițiile CJD
COS Târgoviște... la mâna instanței!
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Încrederea într-un Guvern (II)

Dacă elita mondială, economică și politică, se vede periodic în asemenea formate, sau în cele mai deschise, deși scumpe ca participare, precum Forumul de la Davos, asta nu înseamnă că, sub presiunea provocărilor mondiale, coordonarea multi-națională nu se intensifică. Ȋn același timp, se redefinesc organizații internaționale, de la cheia de boltă a sistemului postbelic, ONU, la alianțe militare precum NATO, sau structuri regionale mai mult... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale