Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.09.2021 00:19

La Târgoviște, Executivul local a anunțat...


A A

Proiect pentru dezvoltarea transportului public în comun și în zona peri-urbană

Proiect pentru dezvoltarea transportului public în comun și în zona peri-urbană

*Odată cu începerea școlilor, intrările în oraș au devenit sufocante din cauza traficului aglomerat: ieri, de exemplu, în intervalul orar 7:00-9:00 dimineața, au intrat aproximativ 16.000 de mașini, ceea ce înseamnă foarte mult

*Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că pe unul dintre viitoarele proiecte desfășurate pe Programul Operațional Regional, vor fi accesate fonduri pentru dezvoltarea transportului public local și în unitățile administrativ teritoriale din apropierea municipiului Târgoviște

 

Primăria Municipiului Târgoviște, împreună cu Instituția Consiliului Județean Dâmbovița pregătesc un proiect important pentru dezvoltarea transportului public! Odată cu începerea școlilor, intrările în oraș au devenit sufocante din cauza traficului aglomerat. Numai ieri, în intervalul orar 7:00-9:00 dimineața, au intrat aproximativ 16.000 de mașini, ceea ce înseamnă foarte mult. Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că pe unul dintre viitoarele proiecte desfășurate pe Programul Operațional Regional, vor fi accesate fonduri pentru dezvoltarea transportului public local și în unitățile administrativ teritoriale din apropierea municipiului Târgoviște.

Pentru acestea vor fi achiziționate mijloace de transport public ecologice. Odată cu implementarea proiectului, oamenii vor fi încurajați să folosească și mijloace din transportul public local, iar traficul de mașini va fi diminuat. Vor fi aduse microbuze ecologice și moderne, mai precizează edilul Daniel Cristian Stan. Nu în ultimul rând, se va urmări îmbunătățirea transportului pentru elevi. Vor fi achiziționate microbuze electrice, care vor fi folosite exclusiv pentru unitățile de învățământ.

,,Pe Programul Operațional Regional viitor vrem să extindem transportul public ecologic și în afara municipiului Târgoviște, vrem să creăm o zonă funcțională din mai multe unități administrativ teritoriale, sperăm să găsim înțelegere și nu văd de ce nu am găsi înțelegere și la UAT-urile și din această zonă funcțională, astfel încât să putem achiziționa mijloace de transport ecologice și pentru aceste rute care acum sunt pe CIVITAS. Sigur, va mai dura puțin, dar lucrul acesta se va realiza. Chiar astăzi (adică ieri)  vom avea o discuție cu domnul președinte al Consiliului Județean pe acest subiect foarte important și care cred că va atinge niște obiective esențiale. Primul, mijloace de transport moderne și pentru zona peri-urbană a municipiului Târgoviște sau până unde vom avea această zonă funcțională. Noi ne dorim să luăm cât mai multe unități administrativ teritoriale în această asociație de dezvoltare intercomunitară pe zona de transport. Doi, cu siguranță vom diminua aglomerația din municipiul Târgoviște în contextul în care, în intervalul 7:00-9:00 dimineața intră în oraș 14-15.000 de mașini, ceea ce este foarte-foarte mult și vrem ca prin modernizarea de transport public local să încurajăm utilizarea mijlocului de transport. Vom avea transport public separat și pentru unitățile de învățământ tot în cadrul unui proiect de viitor. Vom avea microbuze electrice care vor asigura transportul exclusiv la unitățile de învățământ. Și acest lucru face parte din strategia de diminuare a cotelor de trafic. În momentul în care se desfășoară cursurile, aglomerația este extraordinară, în principal la intrările în oraș. Acest lucru poate fi rezolvat printr-un sistem de transport public modern care să vizeze și această zonă peri-urbană, care depinde de municipiul Târgoviște mai ales ceea ce înseamnă locuri de muncă și unități de învățământ”, a precizat primarul primei Reședințe de județ, Daniel Cristian Stan.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiectul noului Stadion Municipal, susținut la Ministerul Dezvoltării!
Demersuri pentru reabilitarea Școlii de Centru pe POR 2021-2027
Vizită ministerială surpriză la Automecanica Moreni!
Proiecte importante pentru dezvoltarea comunei Răzvad
Balastierele, agenții economici cei mai importanți din localitate
Proiect pentru un nou spital județean la Târgoviște
Nori de proteste la Garda de Mediu
323 de locuri de muncă disponibile
Criza gazului rusesc: „România duce o politică de vecinătate foarte proastă în conjunctura actuală”
La Runcu se pregătesc proiecte de anvergură
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale