Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.08.2021 00:20

La final de recoltat, Direcția Agricolă Dâmbovița raportează:


A A

Producție foarte bună de grâu, de circa 4500 kg/ha

Producție foarte bună de grâu, de circa 4500 kg/ha

❚ „Ce putem spune despre culturile de epoca a II –a și în mod special despre porumb și floarea soarelui este că întradevăr au început să apară probleme, cel puțin la porumb...” ❚ „Avem deja o verificare făcută pe zona Vișina, la o sesizare a primăriei, cu o constatare făcută vineri unde se pare că gradul de afectare la porumb ajunge până la 80%”

 

VIOLETA STANCIU


După încheierea recoltatului la principalele culturi înființate în toamna anului trecut, respectiv grâu, triticale, orz, orzoaică de toamnă, județul Dâmbovița se poate lăuda cu o producție foarte bună de grâu! Media obținută în acest an a fost de aproape 4500 kg/ha, recoltă obținută de pe o suprafață de puțin peste 29.000 ha. Potrivit directorului Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran a mai rămas de recoltat o suprafață destul de mică de orzoaică de primăvară și circa 600 ha de ovăz, operațiune care se va încheia până la sfârșitul acestei săptămâni. O veste mai puțin bună vine dinspre cultura de porumb, mai exact de la Vișina unde se pare că gradul de afectare la porumb ajunge până la 80%. ,,S-a încheiat recoltatul la principalele culturi, în special la cele înființate în toamnă, respectiv la grâu, triticale, orz, orzoaica de toamnă. Mai sunt ceva suprafețe de recoltat, la cele de primăvară din epoca I, respectiv orzoaica de primăvară și ovăzul. Grâul, din datele noastre, a fost semnănat pe o suprafață de 29.177 ha, a fost recoltat în întregime, iar producția medie la hectar este de 4445 kg, o producție bună, chiar foarte bună, ca și medie. Sunt și fermieri care au realizat producții mult mai mari, de 5-6 tone la ha. Deci mai este de recoltat o suprafață destul de mică de orzoaică de primăvară și circa 600 ha de ovăz, din culturile de primăvară de epoca I. Ce putem spune despre culturile de epoca a II –a și în mod special despre porumb și floarea soarelui este că într-adevăr au început să apară probleme, cel puțin la porumb... Avem deja o verificare făcută pe zona Vișina, la o sesizare a primăriei, cu o constatare făcută vineri unde se pare că gradul de afectare la porumb ajunge până la 80%. Cel puțin așa reiese din nota de constatare încheiată de noi. Se pare că acolo este o zonă în care nu a mai plouat deși porumbul s-a dezvoltat bine până la un anumit moment, dar seceta a intervenit în perioada cea mai critică, în perioada de înflorit, de legare a boabelor... Alte zone, până acum, nu avem pe secetă, să sperăm că nu va fi. Mai este nevoie de ploaie peste tot... Până maxim spre sfârșitul săptămânii se va încheia de recoltat absolut toate culturile care au mai rămas...”, ne-a declarat ieri directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița
288 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale