Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.03.2023 00:17

Ieri,


A A

Problemele de asistenț medical de urgenț, dezbtute n ședința pensionarilor

Problemele de asistenț medical de urgenț, dezbtute n ședința pensionarilor

*Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice s-a plâns c timpii de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) sunt prea mari și foarte mulți oameni au de suferit din cauza acestui lucru, inclusiv pensionarii

 

În Sala Mihai Viteazul (Sala Mic) a instituției Prefectului Dâmbovița, ieri, 29 martie a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfșurat în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice. Subiectele abordate în cadrul întrunirii au fost despre principalele direcții de acțiune, atât ale Spitalului Județean de Urgenț Târgoviște, cât și a Direcției de Sntate Public în ceea ce privește asigurarea necesarului de personal pentru toate unitțile spitalicești din județul Dâmbovița și care ar fi msurile pentru îmbuntțirea activitții asistenței medicale de urgenț.

Mai mulți membri ai Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice s-au plâns c timpii de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) sunt prea mari și foarte mulți oameni au de suferit din cauza acestui lucru, inclusiv pensionarii. Noul asistent șef al Unitții de Primiri Urgențe, Florin Gheorghe, director de îngrijiri medicale, a fost prezent la aceast ședinț și a explicat celor prezenți în sal c pacienții așteapt în funcție de starea de sntate în care sunt. Totodat, Florin Gheorghe a mai spus c la Spitalul Județean este o criz a personalului, iar momentan nu se poate acționa mai repede.

„Problema principal de la UPU sunt timpii de așteptare, foarte mult lume este nemulțumit de acest lucru. Noi avem o medie a timpilor de așteptare din ultima lun: 3 minute pentru codul roșu, 12 minute pentru codul galben, 33 de minute codul verde, codul albastru 51 de minute și codul alb 53 de minute. Codul roșu este cel în care viața pacientului este în pericol,  iar acesta nu trebuie s aștepte în UPU. La codul galben este un bolnav critic, care nu trebuie s depșeasc 15 minute. Codul verde este tot o urgenț și nu trebuie s depșeasc 60 de minute de așteptare. Albastru este non-urgenț și poate s stea pân la 120 de minute, iar codul alb este non-urgenț, unde nu trebuie s depșeasc 240 de minute. Facem greu faț solicitrilor, deoarece nu avem personal suficient. Am încerca s aducem în UPU medici de familie, dar și medicul de familie care lucreaz în UPU trebuie s aib o competenț de urgenț. E foarte greu de gsit, pentru un medic care vrea s obțin competența de urgenț, trebuie s aștepte trei luni, fr s primeasc salariu” , a transmis Florin Gheorghe, directorul de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgenț Târgoviște.

La ședința condus de președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, au mai fost prezenți, prefectul județului, Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Slișteanu, reprezentanți ai Direcției de Sntate Public Dâmbovița și ai Casei de Asigurri de Sntate Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Judeul Dmbovița – de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI
Modernizarea transportului public local, pe ultima sut de metri
Deschiderea BABEL, cu o premier de succes
Parada Babel FAST 2023!
Concluzii dup trei zile ale Festivalului Babel
Muzeul Scriitorilor Dmbovițeni a fost redeschis
Rsucire iohannist cu... sticl spart
Und verde pentru construcția rețelei de gaze naturale
Uniunea Sanitas Dmbovița, alturi de colegii de la nivel național
Activitate dedicat Zilei Internaționale a CopiluluiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Judeul Dmbovița – de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI

Unii istorici, dar i ali oameni de cultur, privesc judeul Dâmbovia nu numai ca pe unul voievodal, ci i ca pe unul aristocratic în sensul vechimii sale în istoria poporului român i al existenei unor locuri, în frunte cu capitala sa, Târgovite, care au druit vieii culturale i politice nume cu valoare de cariatide la templul eternitii româneti.

i acest jude... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale