Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.05.2024 00:16

CJPV Dâmbovița trage un semnal de alarmă:


A A

Probleme presante ale pensionarilor

Probleme presante ale pensionarilor

La ultima reuniune a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița, Gheorghe Popa a captat atenția participanților cu o scurtă introducere în care a detaliat subiectele ce urmau a fi discutate și a împărtășit opiniile sale cu privire la situația pensionarilor în contextul actualei guvernări și a schimbărilor  din Legea Pensiilor.

Gheorghe Popa a subliniat că implementarea noii legi întâmpină dificultăți, menționând că în unele județe softurile necesare aplicării acesteia încă nu au fost livrate. Acesta a atras atenția asupra confuziei și nesiguranței care predomină în rândul pensionarilor, mulți dintre aceștia neștiind la cine să apeleze pentru soluționarea problemelor lor.

Liderul Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Dâmbovița a vorbit și despre o anomalie îngrijorătoare: președintele Casei Naționale de Pensii, în discursurile publice despre noul sistem, face referire doar la pensionarii care au ieșit la pensie după 2001, ignorând astfel situația celor pensionați anterior acestei date, ca și cum aceștia nu ar mai conta.

Gheorghe Popa a adus în discuție și atitudinea unor angajați ai instituțiilor responsabile cu eliberarea documentelor necesare recalculării pensiilor. El i-a descris pe aceștia ca fiind distanți, reci, neimplicați și plictisiți.

Cu o notă de tristețe, Gheorghe Popa a vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină vârstnicii cu probleme de sănătate, accentuate de pensiile mici și de creșterea constantă a prețurilor la produsele de bază, inclusiv la medicamente. În acest context, el a subliniat: „Este vital să ne asigurăm că toți pensionarii, indiferent de data la care au ieșit la pensie, primesc sprijinul și atenția cuvenită. Avem nevoie de soluții rapide și eficiente pentru a le îmbunătăți calitatea vieții” , a transmis Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale