Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.08.2023 00:13

În ședința CJPV Dâmbovița din această lună,


A A

Problema pensiilor, pe masa Prefectului de Dâmbovița

Ștefan Khalil


În ședința din luna aceasta, organizațiile și asociațiile de pensionari din județul Dâmbovița, au participat la întrunirea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJP) Dâmbovița. În cadrul întrunirii, a fost dezbătută din nou problema pensiilor. Aceștia au semnalat că în ultima perioadă s-a putut observa din nou o creștere a prețurilor la energie electrică, medicamente și alimente, ceea ce-i îi îngrijorează foarte tare pe seniorii României, mai ales că în câteva luni se va instala din nou anotimpul rece, unde costurile facturilor pentru utilități, dar și pentru medicamente vor crește. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, care este și membru al Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, a punctat faptul că traiul pensionarilor va avea mult de suferit dacă actuala coaliție de guvernare nu va lua măsuri în acest sens.

„Am cerut să facem o adresă prin Prefectura județului Dâmbovița, care să ajungă la Ministerul Muncii și să facem cunoscute toate aceste probleme cu care se confruntă vârstnicii din România. Pensionarii nu mai pot aștepta, s-au săturat de promisiunile ministrului Muncii sau ale guvernanților. Noi ne dorim ca începând cu 1 ianuarie 2024, să se elimine indicele de corecție, astfel încât, pensia să fie echitabilă pentru toți pensionarii. De asemenea, pensionarii au propus un proiect de lege ca în viitor, soțul supraviețuitor să beneficieze de 30% din pensia celui decedat, fără niciun fel de condiție. Este foarte greu când unul rămâne singur. De asemenea, tot în ședința din luna aceasta, am discutat că nu vom ieși în stradă pentru proteste. Nu are rost să scoatem vârstnicii în căldura de afară sau în frigul care va veni peste câteva luni. De asemenea, am ales mereu să rezolvăm problemele pe calea dialogului și noi spunem că am procedat cum trebuie”, a declarat Gheorghe Popa, președintele CJPV Dâmbovița.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Moș Crăciun a venit devreme la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Proiecte de investiții majore la Raciu
Reabilitarea infrastructurii rutiere din Runcu
Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița
Atragerea investițiilor publice și private, preocuparea permanentă a autorităților locale
248 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale