Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.07.2022 00:14

Potrivit Ministerului Transporturilor,


A A

Primele lucrări la DN 71 mai au de așteptat

Primele lucrări la DN 71 mai au de așteptat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitație deschisă pentru modernizarea DN 71 Bâldana - Târgoviște - Sinaia, suma estimată pentru execuția lucrărilor putând ajunge la 1,336 miliarde de lei, fără TVA. Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, a transmis într-o intervenție a sa că în cel mai optimist scenariu, lucrările pentru tronsonul de drum Bâldana – Târgoviște – Sinaia vor debuta cel mai devreme în toamna anului următor.

Primele proceduri pentru acest proiect au fost începute în anul 2020, de Guvernul Orban, iar termenul de finalizare al investiției era exact septembrie 2023, când sunt preconizate să înceapă lucrările. Fostul parlamentar de Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, a recunoscut că investiția a avut parte de multe obstacole de-a lungul timpului, dar acesta este optimist că lucrurile se vor desfășura de acum încolo într-o manieră firească.

„În ceea ce privește proiectul pentru DN 71, după cum bine știți, săptămâna trecută a fost relansat caietul de sarcini, care a fost revizuit. De asemenea, a fost revizuit și bugetul, a fost revizuit termenul, a fost revizuită logica investiției, fiind secționată în trei sectoare, ca să se poată obțină autorizații distincte și să se poată lucra în paralel, atât la documentația tehnică, cât și la autorizație, și, de ce nu, și urmărirea contractului poate fi făcut pe trei secțiuni.

De această dată va fi un proiect ofertant, sper să nu fiu contrazis de realitate și de aceea promovez această investiție, ca să existe ofertanți, pentru a nu mai întâmpina dificultățile pe care le-am avut până acum. Estimarea mea este că în septembrie vor fi depuse ofertele, va dura minim șase luni evaluarea, dacă nu vor fi contestații. Cel mai optimist termen pentru începerea lucrărilor ar fi undeva în toamna anului 2023. Pe ceea ce înseamnă tronsonul Bâldana – Târgoviște, dacă vom avea un scenariu firesc, proiectarea este va fi un an, iar dacă proiectarea funcționează, tot în toamna anului următor vom avea utilajele în teren”, a transmis secretarul de stat, Ionuț Săvoiu.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale