Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.01.2022 00:11

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Povestea unei campioane

Povestea unei campioane

Ascultând povestea de viață a Georgianei Filip Paic, prima femeie din istoria sportului dâmbovițean desemnată Antrenorul Anului, am înțeles cu adevărat care a fost cheie reușitei. Georgiana a început relativ târziu sportul de performanță, pe când era la liceu, și a fost ultima dintre luptătoarele de top ale maestrului Cornel Cornea, care a atins aurul național. După care au urmat 13 titluri de campioană a României la seniori, plus două medalii europene de argint, unul la invidual și unul pe echipe.

Eu nu rețin ca vreun alt sportiv dâmbovițean să atingă asemenea performanțe, la o disciplină olimpică. Georgiana a dezvăluit că au fost multe momentele în care nu-și permitea să-și cumpere nici măcar un suc, chit că era medaliată europeană. Cam asta a fost „răsplata” pentru numeroasele performanțe obținute, într-un oraș în care pe acele vremuri erau aduse baschetbaliste de peste mări și țări, cu salarii exorbitante, ce au ajungeau să atingă 30.000 de euro pe lună. Dacă Georgiana Filip a găsit resurse să meargă mai departe, în ciuda dificultăților întâmpinate, din păcate, mulți dintre colegii săi au abandonat luptele, cum s-au pierdut sportivi de mare talent și la alte discipline.

În ciuda rezultatelor impresionante avute ca sportiv, nu mulți au crezut cu adevărat în potențialul Georgianei ca antrenor de lupte. Numai că, a depășit toate așteptărilor și a ridicat trofeul celui mai bun antrenor din Dâmbovița, după un prim an extraordinar al colaborării cu Clubul Sportiv Municipal Târgoviște. Toate acestea, în condițiile în care Georgiana Filip a născut în două rânduri și îngrijește copilașii. Adevărat, beneficiază de un sprijin important din partea soțului său, Marin Filip, și el luptător de performanță, alături de care coordonează Centrul Național de Junioare Mici (13-15 ani). Însă, munca și ambiția extraordinare au adus-o aici, plus talentul uriaș. Felicitări, Georgiana Filip!

 

 

Costin Mihai



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale