Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.09.2021 00:14

În anul școlar 2021 – 2022,


A A

Peste 870 de elevi din județul din Dâmbovița continuă programul Digitaliada

Peste 870 de elevi din județul din Dâmbovița continuă programul Digitaliada

*Elevii și profesorii din Școala cu clasele I-VIII Corbii Mari și Școala Gimnazială Dragomirești din județul Dâmbovița vor continua să învețe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate cu tablete și echipamente IT prin programul Digitaliada

 

comunicat de presă

Elevii și profesorii din Școala cu clasele I-VIII Corbii Mari și Școala Gimnazială Dragomirești din județul Dâmbovița vor continua să învețe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate cu tablete și echipamente IT prin programul Digitaliada. În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor profesorilor și elevilor din țară. 

„Digitaliada aduce un aport foarte mare formatului în care ne desfășurăm clasele, este un mod de a împrieteni elevii cu materiile de studiu, de a le trezi interesul și a-i face să participe mai activ la lecții. Am fost foarte încântați și de cursurile de formare organizate pentru cadrele didactice, unde ne-am însușit unele dintre cunoștințele digitale necesare. Mai mult, am făcut o analiză la nivel de școală și am constatat o creștere vizibilă a interesului elevilor în aceste activități comparativ cu modelele clasice de predare”, a declarat Ilinca Pătrașcu, directorul Școala cu clasele I-VIII Corbii Mari.

Peste 800 de școli (elevi, profesori și părinți) sunt înrolate și utilizează Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar care pune la dispoziție în mod gratuit toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.

În acest an școlar, platforma vine cu o serie de funcționalități îmbunătățite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice înscrise își pot crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor, noi aplicații digitale integrate și un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat va fi disponibilă în curând pe Platforma Digitaliada.

Pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC și limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale