Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.06.2021 00:16

Președintele CAR Omenia Târgoviște a constatat…


A A

Pensionarii se tem de împrumuturi mari

Pensionarii se tem de împrumuturi mari

❚ „Membrii noștri se tem să mai facă împrumuturi, mai ales împrumuturi mari. Foarte mulți au venit și au contractat împrumuturi la nivelul fondului”, ne-a declarat Elena Chițu, președintele CAR Omenia Târgoviște.

 

VIOLETA STANCIU


Pentru că nu știu ce le rezervă ziua de mâine, oamenii se tem să se mai împrumute chiar și de la CAR-uri! Președintele Casei de Ajutor Reciproc (CAR) Omenia, ec. Elena Chițu ne-a declarat că, pe primele patru luni din acest an, cele mai multe împrumuturi au fost acordate la nivelul fondului, iar cei care se încumetă să apeleze totuși la împrumuturi mai mari se bazează pe surse de venit suplimentare, respectiv din agricultură sau pe banii veniți din străinătate de la copiii care au plecat să muncească în afara țării. „În primele luni din acest an, la CAR Omenia Târgoviște, împrumuturile au fost mai puține față de aceeași perioadă din 2020 și chiar din 2019! Din luna aprilie-mai 2021 am avut împrumuturi mai multe și ca valoare și ca număr. Însă am constatat, în această perioadă a pandemiei, că oamenii, membrii noștri, se tem să mai facă împrumuturi, mai ales împrumuturi mari. Foarte mulți au venit și au contractat împrumuturi la nivelul fondului. Avem și membrii care au fonduri mari. La un împrumut la valoarea fondului dobânda este de 3%, iar anul trecut noi am dat bonificații de 1,5% la fondul oamenilor, din excedentul anului trecut. Luna mai a fost fructuoasă și am dat împrumuturi mai mari și mai multe decât în lunile precedente și vă zic și de ce? Se apropie vara și la foarte mulți, dintre cei care fac împrumuturi, le vin copiii din străinătate. Aceștia muncesc în afară și vin să-și mai termine câte ceva la o casă. Au ajuns să facă împrumuturi și de 25000 de lei. Dacă noi vedem că împrumutul îl solicită o persoană care nu are decât 800 - 1200 de lei pensie lunar, îi cerem să aducă giranți solvabili. Plus de asta, ne uităm la istoric, ne uităm la carnetul omului să vedem cum a plătit ratele la precedentul împrumut și plus de asta sunt și oameni recomandați de delegații noștri încasatori care cunoaște situația omului. Chiar mi s-a întâmplat să-mi spună «știți, are pensia atât, dar are solar și seara scoate și 2500 de lei pe ce vinde din solar». Deci oamenii au putere de rambursare, dar nu toți. Sunt puțini aceștia, restul dau din pensia dumnealor sau se ajută cu familia...”, ne-a declarat Elena Chițu, președintele CAR Omenia Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane
Concursul „Știu și aplic”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale