Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.09.2022 00:15

În Dâmbovița,


A A

Pensionarii, îngrijorați înainte de venirea anotimpului rece

Pensionarii, îngrijorați înainte de venirea anotimpului rece

*„Ne așteptam ca începând cu data de 1 octombrie, Ziua Internațională a Vârstnicilor, să ne mărească pensia în raport cu inflația, așa cum ar fi fost normal, dar uitați că politicienii noștri au alt plan cu noi”, a declarat președintele pensionarilor Gheorghe Popa

 

Pensionarii sunt în continuare nemulțumiți de deciziile pe care guvernanții le iau în ceea ce privește creșterea punctului de pensie. Astfel, la sfârșitul acestei luni, pe data de 28 septembrie 2022, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița se va întruni pentru a discuta despre problemele principale cu care pensionarii din România se confruntă la această oră. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi va fi cel legat de pensii și bătaia de joc pe care acești o acuză din partea politicienilor. Un alt subiect care va fi dezbătut în cadrul ședinței din această săptămână va fi preocuparea Casei Județene de Sănătate Dâmbovița privind îngrijirea medicală a vârstnicilor la domiciliu și dacă sunt acoperite toate necesitățile pentru aceștia.

„Suntem supărați și în același timp îngrijorați pentru faptul că nu s-a luat nicio măsură pentru pensionari înainte de venirea iernii. Nu mai este mult și se lasă frigul, iar mulți pensionari vor avea nevoie de bani pentru facturi, tratamente și așa mai departe. Vom dezbate această problemă în ședința de luna aceasta. Ne-am săturat de atitudinea guvernanților noștri. Ne așteptam ca începând cu data de 1 octombrie, Ziua Internațională a Vârstnicilor, să ne mărească pensia în raport cu inflația, așa cum ar fi fost normal, dar uitați că politicienii noștri au alt plan cu noi”, a declarat președintele pensionarilor Gheorghe Popa.

La nivel național se vorbește tot mai mult despre posibilitatea un miting în stradă al pensionarilor. Gheorghe Popa spune că organizația de la Dâmbovița nu ar fi de acord cu un protest și preferă calea dialogului. „Da, suntem afectați de creșterea aceasta a prețurilor la combustibil, la alimente, la facturi și în același timp suntem și afectați de modul în care ne tratează guvernanții. Totuși, vrem să menținem această cale a dialogului și să nu scoatem vârstnicii în stradă. Cred că prin discuții și întruniri se pot rezolva mai multe” , a mai declarat Gheorghe Popa.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rata șomajului, în ușoară creștere: 2,84 %
Bărbat din Decindeni, reținut de polițiști
CJD a lansat licitația publică pentru reabilitarea DJ 712A
Salbă de amenzi aplicate de polițiști
Sprijin pentru racordarea la rețeaua de apă-canal
Gala „Topul Firmelor”, ediția XXIX-a
200 de fermieri înscriși în Programul pentru cartofi
APIA a autorizat peste 21.000 de plăți pentru fermieri
517 locuri de muncă disponibile
Fosele septice trebuie înscrise într-un registru special de evidență


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale