Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.06.2021 00:19

Editorial


A A

Pârdalnicul PNRR

Pârdalnicul PNRR

GEORGE COANDĂ


Pentru a doua oară, Comisia Europeană a returnat, pe adresa domnului premier Cîțu de la Palatul Victoria, pârdalnicul, i-aș fi spus faimosul, Plan Național de Redresare și Reziliență, dând explicit de înțeles acestui guvern care funcționează pe trei voci că l-au întocmit perfect neprofesionist. Dom’ Cîțu și trupa guvernamentală cică așa și pe dincolo, că este vorba de niscaiva retușuri și nu de nepricepere și de șmecherii care ascund niște interese meschine. Dincolo, însă, de fentele tipic mioritice, trebuie văzut ce este, totuși, acest PNRR, pe care l-am putea citi și în altă cheie, Planul Nenorocirilor României Reșapate conform ordinelor globaliste transmise de corporatismul multinațional via Bruxelles. Îmi veți spune că planul ăsta nu privește doar România, așa este, însă permiteți-mi să introduc un amendament, dacă este să mă refer la foste state colege în defunctul “lagăr socialist” din estul Europei. Ungaria și Polonia, pentru că planul vizează Next Generation, n-au înghi?it pe nemestecate ordinele bruxelleze, cu fruntea sus, cu demnitate, deci, au negociat condiționările planului în așa fel încât să servească INTERESUL LOR NAȚIONAL miliardele alea de euroi pe care-i vor primi. România va avea de încasat 29 de miliarde, din care peste 14 miliarde sub formă de granturi, restul fiind împrumuturi. Și bănetul ăsta ar fi, zice-se, pentru finanțarea a 30 de capitole esențiale/ vitale menite să ducă în sferele fericirii România. N-aș vrea să fiu acuzat că aș fi pe post de Toma necredinciosul, dar ceva mă face să mă îndoiesc de bunele intenții ale staff-ului UE cât și de corectitudinea în aplicarea planului de către guvernele prezente și viitoare. Căci, dacă mai deținem măcar o brumă de suveranitate națională, servită de guvernanți patrioți, n-ar trebui să atragem acele fonduri în euro, pe un plan întradevăr național și negociat la sânge cu Comisia Europeană? Este o întrebare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale