Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.03.2022 00:12

VOX POPULI


A A

Opinia dâmbovițeană despre iminența unei crize alimentare

Opinia dâmbovițeană despre iminența unei crize alimentare

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, specialiștii iau în calcul riscurile tot mai mari ale unei crize alimentare internaționale. Potrivit comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, Ucraina este al patrulea furnizor extern de alimente al Uniunii Europene. Se pare că cele mai marii contribuții constau în porumb (52%) și ulei vegetal (32%). Totodată, alături de Rusia, Ucraina este cel mai mare exportator de grâu din lume - 30% din producția mondială este asigurat de cele două țări. Reporterii cotidianului nostru au stat de vorbă cu mai mulți dâmbovițeni, întrebându-i ce cred despre posibilitatea ca această criză alimentară să lovească și România.

 

*Noi suntem o țară încă foarte productivă în agricultură. Specific „încă” pentru că văd că scădem de la an la an și la acest capitol. Dacă într-adevăr va fi o criză, nu cred că vom fi afectați în viitorul apropiat.

*Țara noastră este afectată de mult, la nivel mondial este o criză de porumb, pentru că sunt tot mai puțini fermieri care se mai ocupă cu așa ceva. Mult de muncă și bani puțini. Prețul alimentelor crește…trăim deja o criză.

*Este posibil orice în această situație, după cum se știe foarte bine, Ucraina este unul dintre cei mai mari producători agricoli. Războiul cred că a oprit activitatea în multe locuri. Dacă nu în multe, cu siguranță în anumite zone, mai apropiate de orașele sub asediu. Așa că, o criză alimentară ne paște pe toți, dacă nu se va opri repede acest nenorocit de război.

*Da și nu, aș răspunde eu la această întrebare. Da, pentru că atât Rusia, cât și Ucraina sunt două mari producătoare în agricultură, iar conflictul dintre ele ia amploare, deci clar ele nu mai au cum exporta. Și ca să vă spun și de ce aș spune că nu, pentru că mai sunt state cu productivitate mare în agricultură, Bulgaria, Ungaria, Turcia și alte state ale lumii și să nu uităm de România, unde și noi avem un grad mare de export.

*Nu m-ar mira, văd că suntem atacați pe toate părțile, economic vorbind. Așa că să avem parte și de o criză alimentară….nu ar mai surprinde pe nimeni.

*Exact asta urmăream la știrile din această dimineață, sincer, sunt îngrijorată de acest lucru. Din ce am înțeles, dacă războiul nu se va opri curând, vom asista în primă fază la o creștere a prețurilor foarte mare, după care multe dintre ele vor fi tot mai rare. Este incredibil că mai auzim așa ceva în anul 2022.

 

Iată că mulți dintre dâmbovițeni se tem de riscurile pe care acest război le poate aduce. O primă consecință a început deja, multe țări au impus deja restricții la exportul de cereale.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

România, țara protestelor?
Masa de Paște, mai săracă în acest an
Dâmbovițenii, nemulțumiți de prețurile roșiilor românești
Dâmbovițenii, nemulțumiți de dispariția caselor de marcat din supermarketuri
Ce ar face România în situația unui cutremur?
Cresc prețurile, odată cu nemulțumirile
Facturile le fac viața grea dâmbovițenilor
„Austria face jocurile lui Putin”
Dâmbovițenii, speriați de cutremurul de ieri dimineață
„Ne așteaptă o iarnă de groază!”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale