Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.05.2023 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Oamenii din Bruxelles (II)

Oamenii din Bruxelles (II)

Turiștii vin să vadă unul dintre locurile principale de luare a deciziilor comunitare, cu implicații majore asupra vieții fiecărui cetățean. Chiar dacă nu este Ziua porților deschise, Serviciul de vizite al Comisiei va îmbunătăți cunoștințele turiștilor despre Uniune. Organizate la Centrul pentru vizitatori situat în apropiere, aceste prezentări au o durată de 90 de minute și sunt urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Comisia nu este singura instituție UE care se poate vizita. Consiliul UE oferă conferințe de informare, iar Parlamentul European găzduiește vizite individuale sau pentru grupuri organizate, ocazie cu care putem asista la o sesiune plenară sau la un eveniment public, participarea fiind gratuită.

Profitând de poziția de capitală a Europei, Bruxelles-ul reușește să promoveze și valorile proprii. Pe lângă sediile acestor instituții, poți vizită o serie de muzee: Muzeul jucăriilor, Muzeul regal de arte frumoase, Muzeul de benzi desenate; piețe și parcuri, poți admira arhitectură, te poți relaxa într-o cafenea boemă sau pe o terasă, degustând unul dintre sutele de feluri de bere tradițională.

După o astfel de vizită, Bruxelles-ul nu va mai părea la fel de sobru. Bruxelles-ul, o capitală a contrastelor, este extrem de animat, mai ales în perioadele de vacanță când, pe străzi, în localuri și magazine, întâlnești turiști din toate colțurile lumii. Localurile oferă posibilități variate de alegere, din diferite culturi gastronomice, de la fructele de mare specifice întregii țări, la bucătărie grecească, italiană, chinezească, turcească sau marocană. Muzica străzilor sau a pub-urilor va aminti și ea că te afli într-un oraș unde poți regăși unul dintre cele mai mari mozaicuri culturale.

Belgia și Bruxelles-ul au știut să valorifice avantajul găzduirii instituțiilor europene. Menționam cum a devenit Bruxelles-ul un pol de organizare a congreselor europene și internaționale, dar e mai mult decât atât. S-a dezvoltat un turism de nișă, unde turistul își petrece în medie trei zile în Bruxelles. Chiar dacă brandul este superevaluat, belgienii cunosc realitatea – nu e prea mult de vizitat pe aici, aici nu e Paris sau Roma, și nici măcar Atena sau Istanbul.

 

 

Dan Luca



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale