Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.03.2020 00:18

Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița face un apel către cetățeni:


A A

"Nu profitați de nefolosirea cardului de sănătate"


VIOLETA STANCIU


Pe perioada stării de urgență în care se găsește în momentul de față România, medicii de familie pot să elibereze rețete compensate chiar și în lipsa cardului de sănătate! Însă, pentru a nu se abuza de această „stare de război epidemiologic” în care se află țara din cauza pandemiei de coronavirus, președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu îi roagă pe cei care se prezintă la cabinetele medicale să nu abuzeze de acest lucru și să ceară orice... și oricât.„Chiar dacă s-a anunțat că acel card de sănătate nu va mai fi folosit în această perioadă, asta nu înseamnă că oricine de pe stradă poate să vină fără card la medicul de familie și să solicite orice. Nu este folosit cardul în anumite situații... Nu este folosit cardul în situația în care sunt cei care vin din afară și nu sunt angajați, nu sunt plătitori de sănătate și au nevoi, dar dacă au o urgență nu mai este nevoie de card. La fel, dacă și-au pierdut cardul, ca să nu mai meargă la Casa de Sănătate, pentru că ați văzut că toate instituțiile încearcă să se protejeze, nu mai vor să aibă relații cu publicul și ca să nu mai meargă la Casă să declare că a pierdut cardul, îl putem ajuta, dar numai în aceste situații. Nu înseamnă că oricare om care nu are card vine și cere orice. Deci nu se pune problema în acest fel”, a ținut să semnaleze dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița. O altă mare nemulțumire a medicilor de familie este că au fost lăsați de izbeliște în ceea ce privește procurarea echipamentelor de protecție și a produselor de dezinfecție... în această perioadă critică. „Nu am primit nimic, niciun fel de echipamente de protecție sau dezinfectante.Promisiuni sunt, dar au rămas la nivelul de promisiuni. Medici din toată țara au făcut săptămâna trecută comenzi la Unifarm, pe prețurile foarte mari care sunt, dar nu ne-au dat niciun răspuns. Până la urmă ne-au transmis printr-un coleg că se aprovizionează spitalele și dacă va mai veni, când Dumnezeu știe, și rândul nostru... Fiecare se protejează și caută echipamente de protecție și dezinfecție cum reușește fiecare să se descurce”, a punctat dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale