Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.06.2021 00:19

Editorial


A A

Nu mai fiți cârcotași, ne vom... reziliența!

Nu mai fiți cârcotași, ne vom... reziliența!

GEORGE COANDĂ


De câtva timp, pe chestia unui pârdalnic plan național de redresare și reziliență cerut și României de staff-ul UE de la Bruxelles, se dau bătălii grele între guvernanții penelisto-userist/plusisto- udemeristă și opoziția pesedistă (deocamdată nu prea știm unde se vrea AUR atâta vreme cât se dă formație politică de dreapta, dar face... opoziție de stânga). Cică acest plan ar readuce statele membre ale UE, deci și România, la o stare de normalitate, pe linia de plutire în cazul celor pe cale de a eșua. (N.B. Îmi îngădui să fac o observație de ordin lingvistic, apropo de termenii redresare și reziliență. Pentru cine nu știe, trebuie spus că avem de-a face cu o tautologie, o repetare, căci, de pildă, reziliență are sensul, tradus în limba română de... redresare, de revenire la o stare normalitate. Însă, de, ce să-i faci, unii de pe la noi, din sferele înalte ale politichiei, vor să arate cât de europeni sunt ei, și că respectă cu sfințenie, pe nemestecate, în alte cuvinte pe negândite, tot ce ni se trimite/ ni se cere de la Bruxelles, până și în materie lingvistică. Asta e !). Gata cu observația asta pe chestie de limbă și să facem o observație de fond a problemei. Guvernul a expediat, după ce a fost tras de urechi de ăia mari din vârful UE că, în prima formă, planul n-a corespuns cerințelor, a doua redactare, dar din care noi, muritorii de rând, nu prea știm despre ce este vorba și dacă viața noastră se va schimba în bine și vom trăi nițeluș mai bine pe acest pământ strămoșesc care ne fuge de sub picioare rămânând fără țară. Și atunci, dacă PNRR ăsta, cum i se spune prescurtat, va intra în funcțiune, cu ce ne vom alege? Teamă-mi este că nici măcar cu praful de pe tobă. Hai că, poate, nu va fi așa, că sunt eu speriat de fantome, și că guvernanții știu ei ce să obțină de la Bruxelles, animați de o imensă iubire de neam și țară. Păi nu ni se spune, chiar din titlul planului, cu repetiție, ca să ne intre bine-n cap, că vom reînvia pe puntea suspinelor, adică ne va reveni (redresare/reziliență) respirația națională la normal? Ei, vedeți, nu mai fiți cârcotași... reziliențiștilor!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale