Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.09.2023 00:19

La Târgoviște,


A A

Noua sală de sport a Universității „Valahia” capătă contur

Noua sală de sport a Universității „Valahia” capătă contur

*Sala de sport în construcție va fi cea de-a doua ca mărime și capacitate de spectatori din oraș, după Sala Polivalentă din Târgoviște

 

La Campusul Universității „Valahia” din Târgoviște, Primăria  a organizat o conferință de presă  la noua sală de sport, unde lucrările au avansat, iar autoritățile speră ca până la începutul anului 2024, sala să fie dată în folosință. Primarul Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și de city managerul orașului, Gabriel Boriga, au fost prezenți la eveniment, alături de rectorul Universității „Valahia”, Laura Gorghiu.

Sala de sport în construcție va fi cea de-a doua ca mărime și capacitate de spectatori din oraș, după Sala Polivalentă. Proiectul vizează crearea unui teren multifuncțional pentru sporturi precum volei, handbal, baschet și altele. Tribuna va oferi 180 de locuri pentru spectatori, iar în clădirea anexă se vor amenaja vestiare și birouri. De asemenea, în jurul sălii vor fi create spații verzi pentru a oferi o atmosferă plăcută.

„Suntem în Campusul Universității «Valahia», aici unde administrația locală târgovișteană, prin Compania Națională de Investiții construiește o sală de sport. Aceasta va fi a doua sală ca dimensiuni și număr de spectatori din oraș, după Sala Polivalentă. Discutăm despre un proiect care presupune un teren multifuncțional pentru volei, handbal, baschet și așa mai departe. Tribuna va avea 180 de locuri. Aici vor fi construite vestiare, birouri, vor fi amenajate în exterior și spații verzi. Vom face tot ceea ce este necesar pentru o facilitate sportivă care va fi utilizată, atât de către sportivi, cât și de către studenții universității. Sper că va intra la începutul anului următor în circuitul competițional. Este o sală la care terenul va avea dimensiunile oficiale, sală cu toate dotările necesare. Valoarea investiției se ridică la aproape 8,8 milioane de lei. Lucrările au avansat destul de mult, sala este deja acoperită. Se lucrează la închideri. De asemenea, acoperișul la acest moment este tratat anti-incendiu și grinzile la fel”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Rectorul Universității „Valahia”, Laura Gorghiu, a subliniat importanța acestui proiect pentru studenți și comunitatea universitară, afirmând: „Studenții noștri, nu doar de la specializările Educație Fizică și Sport sau Kinetoterapie o vor folosi, ci toți studenții noștri se vor bucura de un spațiu modern în care să-și desfășoare activitățile didactice legate de disciplina Educație Fizică și Sport, și nu numai. Vor fi desfășurate aici și competiții ale echipelor studențești. Bineînțeles, își vor putea desfășura activități de timp liber, astfel încât să se bucure întregul Campus și facilitățile pe care le oferă această sală. Este o investiție foarte importantă pentru Universitatea «Valahia» din Târgoviște pe care o desfășurăm împreună cu autoritățile locale, care duce la dezvoltarea acestui Campus”. 

 Astfel, proiectul continuă să se dezvolte în ritm susținut, și se așteaptă cu nerăbdare momentul inaugurării sale, care va aduce beneficii semnificative atât pentru studenți, cât și pentru locuitorii din Târgoviște.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Modernizare DS 276 (strada Câmpului) în satul Lunca, comuna Voinești, județul Dâmbovița”
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)
Târgoviștea va aprinde luminile sărbătorilor de iarnă
„Nu suntem mulțumiți de noul ministru al MAI, Cătălin Predoiu”
Uzina UPET Târgoviște obține prestigioasele certificări API
Platformă betonată pentru depozitarea temporară a deșeurilor din construcții
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)
Finanțare asigurată pentru centurile rutiere din Târgoviște, Pucioasa și Fieni
Situație-limită pentru salvatorii montani dâmbovițeni
Schimbări semnificative în organigrama municipalității Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale