Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.07.2020 00:16

La Runcu,


A A

Neplata taxelor... stinge lumina!

Neplata taxelor... stinge lumina!

❚ „Numai pe iluminatul public cheltuim undeva la 600.000 de lei pe an. La un moment dat am fost nevoiți să mai oprim iluminatul și i-am mai dat drumul câte puțin pentru că asta este situația”, a punctat primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu

 

ȘTEFAN KHALIL


Primarul Brebeanu Gheorghe spune despre cheltuielile legate de iluminatul public că depășesc bugetul primăriei! Deși este o localitate cu mulți turiști, comuna Runcu se confruntă cu mari probleme financiare. Acestea sunt provocate și de cheltuielile imense pe care localitatea trebuie să le suporte cu iluminatul public. Pentru că au fost probleme financiare foarte mari în localitate, administrația a fost nevoită să oprească iluminatul public în mai multe rânduri. De asemenea, prelungirea termenului pentru plata taxelor obligatorii a contribuabililor le-a dat bătăi de cap autorităților locale, deoarece nimeni nu a mai venit să plătească pe întreaga perioadă a pandemiei, iar acest lucru se resimte acum în bugetul local. ,,De când s-a prelungit termenul pentru plata taxelor și impozitelor, până la sfârșitul lunii iunie, la noi în Runcu, nu a mai venit nimeni la primărie să plătească. Noi avem anual grad de încasare de peste 90%, la fiecare sfârșit de an. La nivel de localitate, din taxe și impozite primim undeva la 300.000 de lei, dar este insuficient, egal cu zero. Numai pe iluminatul public cheltuim undeva la 600.000 de lei pe an. La un moment dat am fost nevoiți să mai oprim iluminatul și i-am mai dat drumul câte puțin pentru că asta este situația”, a punctat edilul din Runcu. Gheorghe Brebeanu a spus că nu s-a renunțat niciodată la investiții, dar acestea au fost realizate fie pe fonduri europene, fie de la bugetul de stat. În acest moment, lucrările au fost oprite din cauza pandemiei de coronavirus, dar autoritățile locale își doresc să le reia cât mai curând. ,,Investițiile le-am derulat prin bani europeni sau prin PNDL, altfel nu aveam cum să le demarăm. Totuși, toate lucrările pe care le aveam în derulare au fost oprite din cauza pandemiei. Vedem în perioada următoare ce lucrări le putem relua”, a declarat Gheorghe Brebeanu, primar comuna Runcu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale