Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.11.2021 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (II)

Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (II)

Vom discuta multe în următorii trei ani despre pandemie, o posibilă criză economică, planuri de redresare și implementarea acestora în țările UE. Rămâne de văzut dacă UE va avea curajul să se îndrepte către un buget comun pentru țările care au adoptat deja euro.

Acest lucru ar duce inevitabil la o UE cu două viteze. În acest context, vom vorbi din ce în ce mai mult despre taxe, încercând să avem o privire mai exactă asupra impozitelor la nivel global și european. Dezvoltarea capacității militare a UE, extinderea UE în special către Balcani, dar și politica față de continentul african sunt teme cărora UE le va acorda atenție în perioada următoare, chiar dacă progresul este greu de concretizat rapid.

Există însă diverse abordări, legate de anumiți poli de putere. Germania are o influență puternică asupra conducerii europene, indiferent de tipul de guvern care locuiește la Berlin. Franța este și ea la butoanele puterii, dar alegerile din primăvara următoare sunt cruciale pentru viitorul european al țării.

Ar trebui urmărită și implicarea țărilor mediteraneene, așa-numitul Frugal sau, bineînțeles, pachetul Visegrád. Este bine să luăm în considerare în această ecuație impactul marilor puteri mondiale, fie că este vorba de SUA, China, Rusia sau chiar modul în care Marea Britanie va evolua în afara UE.

Există, desigur, puncte sensibile, în general în jurul alegerilor naționale. Dacă vă amintesc de alegerile din Ungaria (2022) sau Polonia (2023) veți înțelege cu siguranță la ce mă refer. Trăim vremuri interesante, fără îndoială…

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crima de depopulare a României de români...
România în calea crivățului siberian
„Profesorul de fericire”
Fără „Unire-n cuget și-n simțiri”, România este pierdută
Facturiada
Criza și liderii adevărați (II)
Criza și liderii adevărați (I)
Tragică lecția kazahă...
Tragică lecția kazahă...
Eminescu. Și punctum


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale