Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.03.2023 00:20

Editorial


A A

Moscovei îi este frică de... limba română (II)

Moscovei îi este frică de... limba română (II)

Tot după ideile inepte ale propagandiștilor, fie ei și istorici, ai Kremlinului, moldovenii sunt de origine slavă ca și inexistenta „limbă moldovenească”, ca atare locul lor ar fi în Federația Rusă, dacă s-ar putea cu întregul lor pământ cu tot până la Carpați.

De aici și „frica” Moscovei de... limba română, recunoscută ca limbă oficială de stat în Republica Moldova, fapt ce va produce o și mai puternică retrezire a conștiinței naționale dincolo de Prut, ceea ce va duce, dacă nu acum, ci într-un viitor nu prea îndepărtat, la reunirea cu Patria Mamă România.

De aici și vântul de nebunie antiromânească stârnit de Putin la Chișinău, furios aruncând în luptă/ în stradă populația locuitoare rusă, partidele proruse, și amăgindu-i și pe românii de pe acolo, este adevărat, bântuiți de-o sărăcie lucie, cum că Maia Sandu și PAS sunt întruchiparea corupției și a stării de înapoiere a republicii și că Bucureștiul și-ar fi trimis tancurile spre Chișinău.

Să-ți fie „teamă” că limba cea adevărată a unui popor ar fi o armă de luptă împotriva celui ce vrea să țină în gulag acel popor, de fapt, distrugându-l, este o dovadă nu atât de strategie politică, imperios necesară dăinuirii „imperiului răului”, cât a unei stări de demență egală cu „crima împotriva umanității” și care, în cele din urmă, va duce la autodistrugerea imperiului. Dă-i Doamne!

 


George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiectul european - atacat la „baionetă”
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Pieri-vor românii? (II)
Pieri-vor românii? (I)
Pe cine trimitem la Strasbourg?
Euro-orașul 2040
Dezbaterea de la Maastricht
Comisar european pentru apărare
Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…
Moldova cu inimă, minte și literatură


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale